SVE POSTAJE RAZVIDNO: Udbaški kamenčići su se posložili

UDBAŠKI KAMENČIĆI SU SE POSLOŽILI – Posljednji ispad neobrazovanog ministra obrane Ante Kotromanovića koji sugerira početak državnog udara od strane udbaške klike koja kontrolira zakonodavnu i izvršnu vlast u RH je konačni kamenčić u udbaškom mozaiku zadržavanja vlasti u Hrvatskoj.

Sada je i razvidno da idiotsko Milanovićevo ponašanje prema predsjednici republike još od izborne noći, a također i idiotsko ponašanje njegovih budalastih ministara, nije posljedica samo Milanovićeve bolesne osobnosti, već se radi o geopolitičkoj strategiji globalnih razmjera.

Isto tako, sada su razvidni razlozi za divljanje poremećenih antifašista, od medija do politike, i dijeljenje javnosti na ‘naše’ i ‘njihove’. Naravno, radi se o činjenici da poremećeni potomci antifašističkih zločina konačno shvćaju da gube tlo pod nogama, ali to nije suština njihovog ponašanja.

Razvidan je inače čudan postupak da su domaći antifašisti na proslavu pozvali nekakvog ruskog generala koji je prigodno nazvao antifašističkim rusko postupanje u Ukrajini.

Razvidan je i razlog trabunjanja nekadašnjeg Mesićevog savjetnika Jakića da predsjednica mora ići u Moskvu na proslavu pobjede nad fašizmom.

Razvidni su i razlozi suludog iživljavanja nad hrvatskim ratnim vojnim invalidima u kolicima do razine medijskog ejakuliranja na činjenicu da im je ministar oduzeo pravo na korištenje WC-a za invalide.

Razvidan je i potpuni gubitak kontrole udbaša koji potpuno otvoreno prijete i nasrću na potencijalne svjedoke na suđenju Perkoviću i Mustaču, a policija i DORH sve to mirno gledaju i čak i izravno u tome sudjeluju.

Razvidan je i razlog naglog sudskog progona Josipa Klemma.

Kao i nenadana aktivacija već 20 godina mumificiranog Bude Lončara.

Pa i guranje Vesne Pusić na čelno mjesto tajnika UN-a.

I još puno toga je, manje ili više, razvidno, da sad bez potrebe ne širimo priču previše.

Dodajmo tome filozofiju sukoba u Ukrajini, pa i čudne događaje u Makedoniji, situacija je puno bistrija nego prije šest mjeseci. Čak možemo zaključiti da se radi o tektonskim globalnim geopolitičkim promjenama u kojima je Josipovićev poraz na presjedničkim izborima bio jedan od detonatora.

Za nas, ipak je ovo samo repriza. Repriza 1991. godine. S Kolindom kao Tuđmanom, Milanovićem kao Miloševićem, Kotromanovićem kao Kadijevićem, Vesnom Pusić kao Budom Lončarom, Putinom kao Jazovom, te Pupovcem kao…pa, Pupovcem.

Podsjetimo, ratovi na području bivše države povedeni su od strane Srbije i JNA, uz šutnju Amerike i Europe, ali uz blagoslov tadašnjeg Sovjetskog Saveza u kojem su taman u to vrijeme trajali prvo politički, a onda i oružani sukobi u borbi za vlast, u kojima su bitnu ulogu igrale strukture iz vrha Crvene Armije. Sjetimo se izlaska tenkova na moskovske ulice i armijsko kidnapiranje Gorbačova, te činjenice da su u sve bili upetljani i zapovjednici JNA na čelu s Kadijevićem koji je neposredno prije boravio u Moskvi. U Sovjetskom Savezu se priča polako stišala nakon očitog dogovora na svjetskoj razini o raspadu SSSR-a uz gubitak ruskog utjecaja u istočnoj Europi i baltičkim zemljama, ali uz zadržavanje ruskog utjecaja u ostatku SSSR-a, uključivo i Ukrajinu. Nakon više od dvadeset godina očito je došlo do preslagivanja utjecaja na području bivšeg SSSR-a, što je uzrokovalo građansko-političke obračune u Ukrajini, te posredno i sam rat, odnosno okupaciju Krima od strane RUsije i vojnu intervenciju na području Donjecka i Luganska.

Ne treba puno mudrosti za zaključiti da je danas u Ukrajini na djelu identična ruska strategija kakvu su Srbi i JNA provodili u Hrvatskoj, BiH i Kosovu u devedesetima, i to uz pomoć Rusije. Kao ni to da je ponašanje trenutno vladajućih udbaških struktura u Hrvatskoj identično ponašanju Miloševića, JNA i Crvene Armije 1991.: preuzimanje nadzora nad vojskom i izazivanje građanskih i etničkih sukoba s ciljem zadržavanja pozicija moći. Situacija je i više nego dramatična, 1991. je opet pred nama, s tim da sada protiv sebe nemamo Srbe i JNA uz pomoć SSSR-a, nego udbaše i Kukuriku koaliciju uz pomoć Rusije. Radi se o globalnom preslagivanju pozicija pri čemu je poraz udbaškog igrača Josipovića i dolazak na čelno mjesto u Hrvatskoj Kolinde Grabar Kitarović, bivše veleposlanice u SAD-u i bivše visoke dužnosnice NATO saveza narušio ruske pozicije u Hrvatskoj i u ‘regionu’ i izbacio iz ravnoteže postojeće odnose snaga. Udbašima danas po prvi put u zadnji 70 godina prijeti gubitak velikog dijela moći kroz dublju integraciju Hrvatske u strukture EU i NATO saveza, u kojima nikako ne žele da im po papirima njuškaju potomci nekadašnjih komunističkih ubojica čije mračne tajne znaju u Beogradu, jer ako ih znaju u Beogradu, onda ih znaju i u Moskvi.

U tom kontekstu treba gledati i ponašanje udbaških struktura vezano uz suđenje udbašima u Njemačkoj, a što oni smatraju samo jednim od udara na svoje pozicije u Hrvatskoj od strane EU i NATO-saveza, te ponašanje prema predsjednici, što smatraju istom stvari.

A za trajno zadržavanje pozicija nije dovoljna kontrola medija, pravosuđa i državnih institucija. Potrebna je i kontrola nad vojskom.

Izvor: dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content