ODJECI SASTANKA: Pokazalo se da hrvatskoj ljevici klecaju koljena pred Beogradom

Dujmović: Pokazalo se da hrvatskoj ljevici klecaju koljena pred Beogradom – Pokazalo se u političkom smislu riječi da je to anacionalna družina koja ništa ne razumije. Milanović se pogađa jel Glavašević ono izjavio ili ne. On nema potrebu, nakon što Glavašević izreče balsfemiju, pozvati ministra i provjeriti je li on to rekao

Završio je sastanak između predstavnika branitelja i Vlade, nakon kojeg su dogovorili daljnje korake za rješavanje problema. Publicist i kolumnist Tihomir Dujmović te sociolog i političar Slaven Letica, komentirali su današnji sastanak.

Dujmović smatra kako je snimka sastanaka pokazala da su hrvatski branitelji neusporedivo argumentiraniji i uvjerljiviji u iskazu te da su pokazali da imaju ogromne razloge zašto prosvjeduju. ”Meni se čini da je najrazložniji bio Đuro Glogoški, Klemm nije mogao suspregnuti emocije, a kasnije su Milanović i Matić razvodnili diskusije ostale dvojice sugovornika na braniteljskoj strani”, objasnio je Dujmović.

Ističe kako je najstrašnija činjenica ta da Matić nije odgovorio na niti jedno postavljeno pitanje, on je samo nabrajao što je radio posljednje tri godine, a ispred njega je došlo izaslanstvo branitelja koji su imali 20 konkretnih pitanja. ”Kotromanović je, pak, više djelovao kao bodyguard nego kao netko tko bi trebao nešto reći. Vjerojatno kao protuteža jer Milanović nije bio u hrvatskoj vojsci. Milanović je pokazao svoje anacionalno lice i fantastično je kako ne razumije što bi značilo biti premijer hrvatske Vlade”, nastavio je Dujmović.

”Reći da neće objaviti popis aboliranih četnika jer bi se na to naljutio Beograd, to je najtužnija himna hrvatske političke ljevice. A to smo slušali od Josipovića, slušali smo i slušamo od Vesne Pusić, a i od Milanovića”, rekao je Dujmović.

Kaže kako ništa ne odgovara na upit Đure Glogoškog zbog čega Martićevi dobivaju mirovinu. ”Matić je rekao da je on suglasan s tim da se objavi popis, a Milanović je protiv toga, oni se moraju usuglasiti. Pokazalo se da Vlada niti u tome ne funkcionira jednoglasno. Popis Martićevaca ne dolazi u obzir jer mi moramo biti velikodušni kršćani. Ali objava aboliranih je valjda legitimna stvar. Ja mislim da Milanović u cijelom svom životu nije izgovorio toliko puta riječ kršćanin i katolik nego kao sada kada se govori o Martićevima. On je odjednom katolik i kršćanin u prvom planu”, kaže Dujmović.

Napomenuo je kako se pokazalo da su svi socijalni zahtjevi branitelja apsolutno razložni i ispravni, te da je besramno da im se nije udovoljilo još kod prvih prosvjeda u Savskoj. ”Pokazalo se u političkom smislu riječi da je to anacionalna družina koja ništa ne razumije. Milanović se pogađa jel Glavašević ono izjavio ili ne. On nema potrebu, nakon što Glavašević izreče balsfemiju, pozvati ministra i provjeriti je li on to rekao. Njemu je to emocionalno svejedno. On pluta iznad svega toga jer njega to ne zanima, ali da se radilo o desnici i da je netko nešto izgovorio, vidjeli biste kako bi reagirao”, rekao je.

”Mogle su se stvari riješiti još prije šest mjeseci. Milanović reagira samo na silu. Hrvatskoj ljevici klecaju koljena pred Beogradom”, zaključio je Dujmović.

Letica je, pak, ustvrdio da je to bio jedan sadržajan razgovor od strane Vlade i premijera, te je pružena mogućnost da branitelji iznesu svoje probleme. ”Druga strana se očitovala, ali i ministar Matić. Sve u svemu, to je bio jedan vrlo koristan i sadržajan, te za javnost poučan razgovor”, objasnio je Letica.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content