PRIČA OD KOJE SE SRCE STEGNE

DA SE SRCE STEGNE: Na ovoj klupi svakog dana stoji buket cvijeća! – Dva muškarca se prikradaju malenim putem ka klupi u gradiću Fond du Lac u
Wisconsinu svaki put kada padne snijeg.

Nisu lopovi, oni su samo dva čistača koje je dirnulo djelo Buda Caldwella. Bud je izgubio svoju ženu Elizabetu prije nekoliko godina. Bili su u braku 55 godina. Duže od pola stoljeća. A on je dao obećanje – zauvijek. Kada je ona umrla platio je da se napravi memorijalna klupa na koju je svaki dan dolazio s buketom bijelih ruža. Svaki put kada bi se opraštao od tog dragog mjesta rekao bi “vidimo se sutra, srećice. Volim te. Uvijek jesam, uvijek i hoću“, otkrio je djedica za CBS.

Ništa ga nije moglo spriječiti. Čak ni snijeg koji je okovao Wisconsin. Star i malaksao nije  se mogao probijati kroz smetove, ali je uredno dolazio. Prišao bi dokle mu je nanos dozvoljavao i čeznutljivo gledao klupu držeći bijele ruže. Krajičkom oka dva čistača, Jerrod Ebert and Kevin Schultz, primijetili su starca koji je svakodnevno dolazio. Kada su shvatili o čemu se radi, uzeli su lopate. Djeda je sutradan čekala staza, specijalno očišćena, do njegove klupe.

Svakog dana kada bi vidjeli pahulje, Kevin i Jerrod bi se prikrali klupi kako djed ne bi znao tko mu čini ovo dobro djelo.

“Jednog dana sam krenuo ka klupi i ugledao stazu. Koljena su mi klecnula. Nisam mogao vjerovati da je netko to učinio za mene“, rekao je starac.

Dvojica radnika skromno su reagirala.

“Obojica smo bili pogođeni njegovom posvećenošću. Zamislite, dolazio je i dalje iako nije mogao prići klupi“, rekli su radnici. Jerrod je dodao: “Ima nečeg svijetlog u čovjeku, što mu daje nešto sudbinsko, neku svrhu, a ja mislim da je to da pomažemo jedni drugima“.
U međuvremenu, na jednoj klupi u Wisconsinu stoji cvijeće. Za Elizabetu. Zauvijek.

Izvor: medjugorje-info

Odgovori

Skip to content