Sabor povukao pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom zbog Grabar-Kitarović

Iz Sabora poručuju kako žele da proslava cjelokupnog događaja protekne u dobrom ozračju

Hrvatski sabor povukao je odluku o pokroviteljstvu nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja i Sinjske alke nakon što je vidio da je pokroviteljstvo prihvatila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjedništvo Sabora je, naime, pokroviteljstvo za ovogodišnju veliku obljetnicu prihvatilo još 20. siječnja 2009. godine, na zahtjev Organizacijskog odbora za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, a u tadašnjoj zamolbi je navedeno kako proslava 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, osim obrane Sinja, obuhvaća i 300. obljetnicu Sinjske alke i Gospe Sinjske.

– Kako je predsjedništvo početkom svibnja ove godine došlo do saznanja da je predsjednica Republike Hrvatske potvrdila pokroviteljstvo nad 300. obljetnicom Sinjske alke, o čemu organizatori nisu obavijestili Predsjedništvo Hrvatskoga sabora, Predsjedništvo je zaključilo kako se time derogira zamolba upućena Hrvatskome saboru 30. prosinca 2008. godine, u kojoj je jasno navedeno kako pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora osim obrane Sinja obuhvaća i 300. obljetnicu Sinjske alke i Gospe Sinjske.

Predsjedništvo Sabora zato je 27. svibnja ove godine povuklo svoju Odluku o pokroviteljstvu Hrvatskoga sabora nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja, uz želju da proslava cjelokupnog događaja protekne u dobrom ozračju – objašnjavaju nam u Saboru te dodaju da su već o tome izvijestili i organizatore obljetnice.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content