JE LI OVO NAJGLUPLJI POKUŠAJ OBMANJIVANJA U ZADNJE VRIJEME?

Znamo da Dnevno.hr već dugo vremena iz pouzdanih izvora doznaje još pouzdanije tajne informacije. Tako su iz povjerljivih krugova bliskih Kaptolu, a vjerojatno i samom Duhu Svetom, doznali da je kardinal Bozanić nagovarao Karamarka da odstupi s mjesta predsjednika HDZ-a. I sad, zamislite sljedeću situaciju: Karamarko je tražio razgovor kod Bozanića da bi ovaj od njega tražio da odstupi s čela naše najveće stranke. Preglupo čak i za dnevno.hr. Čini se da je i UDBA u zadnje vrijeme poprilično srozala kriterije pri zapošljavanju novinarskih kadrova. Tekst o kojemu je riječ prenosimo u cijelosti. 

Otkrivamo: Kardinal Bozanić nagovarao Karamarka da se povuče s čela HDZ-a!?

Ukoliko bi Karamarko poslušao Bozanića takvim potezom bi bile stvorene sve pretpostavke za nesmetani dogovor o budućoj vladi između MOST-a i Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om

Prilično snažno je u hrvatskoj javnosti ali i političkim krugovima odjeknula vijest da je kardinal Josip Bozanić u ponedjeljak popodne, dakle prvi dan nakon izborne noći, primio predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, na Karamarkovu zamolbu, kako je u utorak priopćio tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Prema uobičajenom protokolu, mjesec dana prije parlamentarnih izbora Bozanić nije primao političare koji su bili uključeni u izbornu utrku, iako su mnogi tražili da ih primi, stoji u istom priopćenju u kojem se ne navodi o čemu su razgovarali zagrebački nadbiskup i šef HDZ-a. Odmah se u nekim medijima ali i političkim kuloarima počelo špekulirati kako je i Crkva zainteresirana za sastavljanje buduće Vlade, te je susretom kardinala Jopsipa Bozanića i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka odaslana jaka poruka prema MOST-u, kojom se sugerira kojoj političkoj opciji se u budućim pregovorima oni trebaju prikloniti.

No, iz dobro obaviještenih krugova bliskih Kaptolu, doznajemo koji je bio pravi razlog stvarnog susreta kardinala Bozanića i Karamarka. Naime, Bozanić je, nakon neprospavane izborne noći, uvjeravao Karamarka, da bi, u interesu hrvatske države bilo najbolje da MOST koalira s Domoljubnom koalicijom, ali uz jedan nužan preduvjet. S obzirom na relativno loš rezultat koji je HDZ sa svojim partnerima postigao na izborima, sve konzekvence bi moralo snositi čelništvo stranke, a prije svega Karamarko kao predsjednik HDZ-a. U tom kontekstu je kardinal Bozanić sugerirao Karamarku da se povuče s mjesta predsjednika HDZ-a, te da bi takvim njegovim potezom bile stvorene sve pretpostavke za nesmetani dogovor o budućoj vladi između MOST-a i Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om.

Nakon tog sastanka Karamrko se žurno našao sa svojim najbližim suradnicima Željkom Reinerom, Domagojem Miloševićem, Davorinom Mlakarom, Goranom Marićem i Gordanom Jandrokovićem, a znakovito je da među njima nije bilo glavnog tajnika stranke Milijana Brkića. Što je Karamarko rekao svojim suradnicima i što će na koncu, odlučiti, odnosno hoće li, ili ne, poslušati kardinala Bozanića, uskoro će se saznati.

Autor: I.Babić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content