Sklopljena nevjerojatna predstečajna nagodba za Novi list

OPRAŠTANJE DUGOVA ŠAKOM I KAPOM – Predstečajna nagodba Novog lista sklopljena je u utorak na Trgovačkom sudu u Rijeci, a za prihvaćanje nagodbe izjasnili su se vjerovnici koji zajedno imaju oko 30 milijuna od ukupno 43 milijuna kuna utvrđenih tražbina vjerovnika, doznaje Hina na riječkom Trgovačkom sudu.

Zagrebačka banka koja potražuje oko 19 milijuna kuna, za sada se odrekla prava na posebno namirenje, dok se uredno ispunjavaju dospjele obveze.

Predsjednik Uprave Novog lista Neven Klarin izjavio je za Hinu da je predstečajna nagodba sklopljena u skladu s očekivanjima te da slijedi operativni proces iz plana restrukturiranja.

Vjerujemo da ćemo u cijelosti ispuniti obveze, samim time što su sve obveze Novoga lista, koje su nastale od pokretanja predstečajne nagodbe, u cijelosti realizirane, rekao je Klarin potvrdivši da će se dio dugovanja rješavati putem oglašavanja, što je dogovoreno s jednom skupinom vjerovnika.

Na upit o uvođenju strateškog partnera, ponudi koju je predala Telegram grupa te ima li i još ponuđača, Klarin je rekao da je bilo za očekivati da će svi zainteresirani čekati sklapanje predstečajne nagodbe te da će to odrediti intenzitet daljnjih pregovora.

Naveo je da osim Telegram grupe ima još potencijalno zainteresiranih partnera, da je u prvom trenutku Telegram Grupa dala jednu ponudu, da tu ponudu nije prihvatio vlasnik Novoga lista tvrtka Andre, kao ni poslovna banka, ali da su pregovori nastavljeni.

Na upit o obvezama prema radnicima, Klarin je kazao da dugovanja prema radnicima sada nema, odnosno da je dio dugovanja otprije definiran u predstečaju i da je to obveza koja će se ispuniti. Dodao je da plan restrukturiranja sadržava elemente tehnološkog viška, koji je, kaže, neminovan s obzirom na procese i inovativnosti u izdavaštvu.

Klarin je istaknuo je da Novi list u godini dana, otkada je on predsjednik Uprave, nije dugovao radnicima ni vjerovnicima “ni lipe” te da ove godine, kada je riječ o operativnom poslovanju, ima 3,5 milijuna kuna dobiti.

Vjerovnici Novog lista su u svibnju prihvatili plan predstečajne nagodbe kojim se, među ostalim, polovica duga prema državi namjerava vratiti oglašavanjem na stranicama tog riječkog dnevnika, a dug prema honorarcima obročnim isplatama u 36 rata kroz četiri godine.

Izvor: Narod.hr/h

Odgovori

Skip to content