JERIHONSKO BDIJENJE – PATER MARCELIĆ: Ovo je bitka u tami protiv tame!

Jerihonsko bdijenje je sinoć na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i svečano otvorenje Godine milosrđa u Vatikanu osobito bilo veličanstveno u crkvici sv. Trojice na Poljudu.

Na misnom slavlju koje je s početkom u 19,00 sati predvodio fra Josip Marcelić okupilo se mnoštvo vjernika iz različitih splitskih župa. ”Sedam dana i sedam noći, danonoćno klanjanje pred Presvetim Euharistijskim Sakramentom predstavlja bitku u tami protiv tame” – naglasio je fra Josip. ”To je bitka našeg života protiv ”jerihonskih zidina” u našem srcu i domovini”. Te utvrde tame ne mogu se srušiti našom snagom i umijećem, već vjerom i molitvom. U toj borbi nismo sami. S nama su anđeli i Marija, Majka milosti, koja je u Lurdu prvi put rekla ”Ja sam Bezgrešno začeće”.

Trojica

Važno je naglasiti da se pobožnost Jerihonskog klanjanja (sedmodnevnog danonoćnog klanjanja) ovog Došašća organizira paralelno u još nekoliko hrvatskih gradova, Zagrebu (Corpus Domini), Rijeci i Puli, na inicijativu HBK Ureda za život i obitelj, a interes vjernika na svim mjestima pokazao se izuzetnim.

U Splitu Jerihonsko klanjanje traje do 13.12.2015., te se pozivaju svi građani, pripadnici molitvenih zajednica i pokreta, udruga, ali i kulturnih i javnih institucija.

TrojfraJosj

Jerihonsko bdijenje se ovog Došašća održava u Splitu na inicijativu Ureda HBK-a za život i obitelj, a u organizaciji Molitvenog saveza Legije Srca Isusova i Marijina, Hrvatske udruge Benedikt, te Župe Sv. Trojice na Poljudu.

HUB

Odgovori

Skip to content