“Noć Neretvana u Splitu”

U organizaciji Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu dana 11.prosinca 2015.godine(petak) s početkom u 20 h u hotelu Le Meridien Lav održat će se prva “Noć Neretvana u Splitu“.

Zavičajno društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu osnovano je u prosincu 2014.godine te okuplja veliki broj onih koji su rođenjem odnosno podrijetlom iz doline Neretve. Planirano je da na samoj “Noći Neretvana” prisustvuje 400 neretvana i njihovih prijatelja. Između mnoštva uvaženih gostiju; župana SDŽ i DNŽ, gradonačelnika i načelnika gradova i općina iz neretvanskog kraja, predstavnika Društva neretvana iz Zagreba, nazočit će i nadbiskup splitsko-makarski mons.Marin Barišić koji se rodio u Vidonjama u dolini Neretve.

1

Uz poznate specijalitete, liske i neretvanski brudet od jegulje i žaba te vino iz južnih vinogorja provest ćemo nezaboravnu večer u kojoj će nas zabavljati poznata grupa Volare ali i KUD Metković te klapa Sv.Nikole iz Metkovića. Također će biti organizirana lutrija odnosno izvlačenje bogatih i vrijednih mnogobrojnih nagrada koje će dobiti oni najsretniji. Iako smo relativno novo zavičajno društvo u gradu Splitu te nemamo vlastiti prostor za rad svojim djelovanjem postali smo prepoznatljivi u našem gradu ali i i šire, ponajprije zahvaljujući nesebičnom angažmanu naših članova. Pozivamo sve neretvane koji žive u Splitu i okolici da se uključe u rad Društva Neretvana s ciljem očuvanja i promocije vrednota neretvanskog kraja i ljudi. Prijaviti se možete na drustvoneretvanast@gmail.com.

Tajnik Društva Neretvana i prijatelja Neretve

Marijo Popović, mag.iur.

Odgovori

Skip to content