NOVA NEMORALNA PONUDA: Milanović u panici Petrovu nudi Kolindino mjesto!

Milanović Petrovu nudi da ga prizna kao mandatara za sastav Vlade, a zauzvrat bi Petrov bio zajednički kandidat Mosta i SDP-a na idućim predsjedničkim izborima.

Nakon što je Most odbio ponudu Zorana Milanovića da Božo Petrov postane predsjednik Sabora u zamjenu da sadašnji premijer ostane načelu Vlade još četiri godine, ali što je njemu još važnije, da tako spasi i poziciju šefa SDP-a, na adresu Mosta poslana je nova nemoralna ponuda. Milnaović Petrovu nudi da ga prizna kao mandatara za sastav Vlade, a zauzvrat bi Petrov bio zajednički kandidat Mosta i SDP-a na idućim predsjedničkim izborima. Ponuda koju je teško odbiti, da nije fige u džepu, bez koje Milanović ne može.
Sadašnji premijer očito ne može prikupiti 76 potpisa s kojima bi od Predsjednice Republike zatražio mandat za sastav nove Vlade. Prerano je otpustio američkog stručnjaka Alexa Browna i nastavio je sa starim greškama zbog kojih je i postao najnepopularniji političar u Hrvatskoj.

Nakon što je na konzultacijama o mandataru Vlade odbio fotografirati se s predsjednicom, pa još i onako usput, zato što nije mogao izbjeći, hladno joj pružio ruku, Zoran Milanović je javnost podsjetio tko je on i zašto više nikad ne bi smio obnašati nikakvu značajnu funkciju u državi. Nakon tog njegovog čina utihnule su do tad vrlo snažne kritike na račun Mosta i mogućnosti da se Božo Petrov i njegovi istomišljenici priklone HDZ-u. Čak i najsnažniji protivnici Tomislava Karamarka i HDZ-a nisu mogli naći riječi kojima bi mogli opravdati takav Milanovićev čin. Zar da nam takav tip bude na čelu Vlade i odlučuje o našoj sudbini još četiri godine.
Cijelu priču začinilo je i konačno razotkrivanje Stipe Petrine. Za razliku od neutralnog Prgometa, kojem su zbog jedne nespretnosti napravljene u trenutku kad je počeo surađivati s pogrešnim ljudima neopravdano pripisivali približavanje SDP-u, Petrina je cijelo vrijeme bio SDP-ova bomba pod temeljima Mosta. Konačno je i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić posvjedočio da je Petrina bio donositelj nemoralnim financijskih ponuda za to da se Most prikloni SDP-u. Rekao je nešto o tome i Božo Petrov u svom pismu kojeg je uputio zastupnicima Mosta.

Zašto Kovačiću treba vjerovati? On je gradonačelnik Omiša postao nakon izravnog sukoba s lokalnim HDZ-ovim moćnicima, za razliku od Bože Petrova koji je detronizirao Stipu Gambrića Jambu, vječnog HDZ-ovog oponenta. Ivan Kovačić se pokazao toliko moralnim da je čak i Božo Petrov na prvom javnom predstavljanju Mosta u Zagrebu više govorio o tome što je uradio Kovačić, nego o sebi osobno. Dakle, šanse da bi Kovačić lagao o nedjelima Stipe Petrine zaista su nikakve, posebno stoga što bi takve laži bile radi odvođenja Mosta u koaliciju s HDZ-om.
Zašto u cijeloj ovoj priči Milanoviću ne treba vjerovati? Njegova ponuda da Božo Petrov bude zajednički kandidat na idućim predsjedničkim izborima pokvarenija je od fotografiranja Prgometa u Kotromanovićevom stanu iz kojeg je netko „ukrao“ silne metre zavjesa. Tko bi na idućim izborima glasovao za predsjedničkog kandidata Božu Petrova koji je kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da neće u formalnu koaliciju ni s lijevima ni s desnima?! Milanović baš to traži od Petrova. Idući predsjednički izbori će biti održani praktično kad i parlamentarni. To znači da bi, ako želi održati svoj Most živom političkom strankom, pa ga čak i ojačati, Božo Petrov morao pred kraj mandata ući u političku borbu s Milanovićem i s SDP-om. Ako će se oni međusobno nadmetati i kritizirati na parlamentarnim izborima, kako će onda Božo Petrov biti zajednički kandidat na predsjedničkim?! I tu dolazimo do srži nemoralnosti Milanovićeve ponude. On već sad želi progutati i uništiti Most, onako kako je progutao i uništio HNS koji bez SDP-a ne može ni blizu vlasti. Milanović već sad želi most koji se zalaže za promjene i reforme uvući u koaliciju u kojoj je jedina ponuda da bude sve po starom i da se već sad dijele funkcije i fotelje čak i za izbore koji će biti održani tek za četiri godine.
Ovim svojim potezom Zoran Milanović je pokazao da u Hrvatskoj u kojoj će se događati promjene za njega i njegov stil vođenja politike jednostavno nema mjesta.

Autor: Ante Gugo/politikaplus.com

Odgovori

Skip to content