PETROV: Od predsjednice tražimo dodatna 24 sata za dogovor s Domoljubnom koalicijom

Božo Petrov je ispred središnjice MOST-a rekao da idu predsjednici na dodatne konzultacije s potpisima svih 15 zastupnika Mosta

Božo Petrov je ispred središnjice MOST-a rekao da idu predsjednici na dodatne konzultacije s potpisima svih 15 zastupnika Mosta te će tražit dodatni rok od 24 sata da se dogovore s Domoljubnom koalicijom.

Petrov je objasnio da kao što je dao rok SDP-u, koji u konačnici nije igrao pošteno, sada tu šansu daje HDZ-u, koji jučer u očitovanju nije pristao na tripartitnu Vladu, ali je ipak rekao da pristaje na dvostranačku Vladu. Na pitanje novinara koji su to zastupnici koje je SDP pokušao vrbovati, odgovorio je da oni među sobom znaju koji su, ali da ne žele s tim izlaziti u javnost. Na pitanje hoće li i sa Domoljubnom koalicijom inzistirati na nestranačkom premijeru, rekao je da hoće. Na dodatno pitanje znači li to da Tomislav Karamarko ne može biti budući premijer, odgovorio je “da”.

Božo Petrov jutarnjih nakon konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije bio pričljiv, no pred sjedištem Mosta na pitanje što se dogodilo u Uredu predsjednice, odgovorio je da se ondje ništa nije dogodilo, no ipak je rekao nešto značajno:

– Nije se gore dogodilo ništa, dogodilo se prije. Imam hitan sastanak Nacionalnog vijeća. Vidjet ćemo se poslije.

Čelnik Mosta Božo Petrov malo kasnije izjavio je da Most prekida pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je u zadnjih 48 sati, dok su trajali pregovori, SDP zvao njihove saborske zastupnike i članove Nacionalnog vijeća i tražio podršku Zoranu Milanoviću za mandatara, ako pregovori ne uspiju.

– Pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni! Oni zovu naše članove da daju podršku Zoranu Milanoviću za mandatara. Dosta je toga, više s njima nećemo raditi – rekao je Božo Petrov.

Dodao je da nije uzrujan od ovog trenutka.

– Uzrujan sam od sinoć jer sam tad dobio te informacije! Ne mogu vjerovati da u trenutku kad razgovarate s jednom stranom, kad sve izgleda dobro, dobijete ovako nešto. Nećemo prijeći preko toga – poručio je Božo Petrov. Dodao je da će odluke o daljnjim potezima Mosta donijeti Nacionalno vijeće.

Kasnije je ispred središnjice Mosta izjavu dao Robert Podolnjak. – Na mene nitko nije utjecao ni iz jedne ni druge koalicije – kazao je Podolnjak ispred središnjice Mosta i dodao da govori u svoje osobno ime, a ne u ime cijelog Mosta.

Izvor: vecernji.hr

1 comment

  1. Pingback: VIJESTI SUSTIŽU JEDNA DRUGU: Karamarko i Petrov stigli na Pantovčak - Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content