Političarka i novinarka HTV-a stoje iza prosvjeda ispred doma predsjednice

Insiderski izvori: Iza prosvjeda stoje Građanska akcija, Vesna Pusić i Maja Sever

Stotinjak građana nezadovoljnih činjenicom što su parlamentarnu većinu sastavili Most i Domoljubna koalicija, počelo je oko 18 sati prosvjedovati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Nedugo nakon okupljanja, stotinjak nezadovoljnika, praćenih policijskim osiguranjem, uputilo se u koloni prema obiteljskom domu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Bauerovoj ulici, tražeći raspisivanje novih izbora.

Nešto nakon 19,30 sati, mirno su se razišli, uz najavu da će svakodnevno prosvjedovati do raspisivanja novih izvora.

Iz razgovora s nekoliko prosvjednika, neslužbeno smo doznali da je prosvjed organiziran putem facebook stranice “Prosvjed protiv koalicije MOST-DOMOLJUBNA KOALICIJA 28.12.2015.” a organizator je Građanska akcija.

Nekoliko njih, međutim, reklo nam je da im je ovo posljednji prosvjed ovakve vrste, otvoreno imenujući i osobe koje stoje iza prosvjeda.

-Ovo je posljednji put da me Maja Sever, uz potporu logistike Vesna Pusić, navuče na ovakvo što – rekao nam je jedan od prosvjednika s kojim smo razgovarali večeras oko 20 sati, u neposrednoj blizini obiteljskog doma predsjednice Republike.

Za komentar prosvjeda ispred doma predsjednice Republike i zahtjeva za novim izborima, iza koga navodno stoji predsjednica HNS-a Vesna Pusić i određeni novinari HRT-a, zamolili smo Ivana Mihaela Bana, političkog analitičara HRsvijeta.

Ban: Provokacije do formiranja Vlade
-Može mnogima biti čudno ovo što ću reći: uvjeren sam da će se Milanović, Maras, Stazić, Beus Richenbergh, Koloman … prije ili kasnije pomiriti s činjenicom da više nisu vlast, ali ravnatelj HRT-a Goran Radman i tridesetak što urednika i novinara s tom se činjenicom neće pomiriti, kao što se nisu mirili ni u prošlosti – ocijenio je Ban.

Upozorava kako će HRT i dio medija činiti sve da dovedu u pitanje legitimnost izbornih pobjednika.

-Činit će sve da dovedu u pitanje ne samo legitimnost izbornih pobjednika: iz dana u dan, iz emisije u emisiju, iz kadra u kadar scenarirati će i režirati sve ovo što je danas kao moto prosvjeda izgovorio Zoran Milanović. Na koji način? HRT, ali i drugi mediji ugošćivat će ‘političke analitičare’ i političare kojima nije po volji da je rasplet političkih događa okončao pobjedom Domoljubne koalicije i njene suradnje s Mostom oko formiranja vlasti. I više od toga. Svjedoci smo da HRT biva javni servis takvim tipovima kao što je Domagoj Margetić ili pak gospođa koja je prosvjedovala pred zgradom Mosta – podsjeća Ban.

Provokacije osobito očekuje u razdoblju od konstituiranja hrvatskog Sabora do formiranja Vlade.

-Dakle, svo ovo vrijeme konstituiranja hrvatskog Sabora pa do formiranja Vlade, treba očekivati provokacije čiji su inspiratori političke osobe koje su izgubile formalnu vlast a u izvedbi mainstream medija (HRT), te tipova (Domagoj Margetić) i udruga koji će po svemu sudeći uskoro izgubiti javni značaj ali, izvjesno je, i novčanu potporu – rekao je Ban.

V. Ljubanić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content