U KAKVOJ SU VEZI TERŠELIĆ I CIA: Opaki igrači i opasne manipulacije!

Kako CIA i Teršelič ‘suočavaju’ Hrvate? – Bivši agent Robert Baer na portalu Dnevnik.hr poručuje „ljudima bivše Jugoslavije“: „Neka zaborave prošlost, ona je inscenirana i lažirana. Izmanipulirani ste, oni su dobili što su htjeli i glupo je da se Vi još mrzite, morate pokazati da ste jači i da ste shvatili tko je sve napravio. Ja se iskreno ispričavam. Zato dugo vremena i otkrivam tajne CIA-e i Bijele kuće“.

A tajne koje otkriva su: „Propaganda je imala za cilj posvađati države i da se one odvoje od matične Jugoslavije. Morali smo izabrati žrtveno janje koje bi bilo krivo za sve. Netko tko bi bio odgovoran za rat i nasilje. Srbija je izabrana jer je na neki način bila nasljednica Jugoslavije“.

Zatim govori o američkoj uroti protiv nedužnih Srba: „Stigao sam helikopterom s još 3 agenta. Sletjeli smo 12. siječnja 1991. u Sarajevo. Zadatak nam je bio da pripazimo na navodne teroriste srpske nacionalnosti koji bi trebali napasti Sarajevo“, da bi zaključio danas, dvadeset i četiri godine kasnije: „Takva grupa nikad nije postojala! I nas je CIA prevarila. Imali smo zadatak da upozoravamo i da širimo paniku među političarima u Bosni, jednostavno punili smo im glavu da će Srbi napasti.“

Inače agent Baer je iz CIA-e navodno otišao 1997. godine. Godinu dana kasnije nagrađen je američkim državnim priznanjem, a nakon toga bavi se „raskrinkavanjem“ CIA-e. Njegove su knjige poslužile kao predložak za scenarij uspješnog filma „Syriana“, s Clooneyem i Damonom, a on kao predložak lika glavnog junaka.

Zašto sam naveo ovo o Baeru?

Pa njegov posao na području bivše Jugoslavije, kako sam kaže, bila je medijska manipulacija, utjecaj na ključne ljude i formiranje javnosti za svoje ciljeve i interese. Tada im je navodno cilj bio rušenje Jugoslavije.

A pogledajmo sad navode koje sam istaknuo, pogotovo poruku „ljudima bivše Jugoslavije“.

Ako zanemarimo ime i prezime, ili ga prekrijemo, pa ostavimo čitateljima da pogode tko bi mogao izgvoriti ovakve riječi na prostorima Hrvatske, izvan svake sumnje bi u devedeset posto slučajeva ljudi pomislili da to govore Vesna Teršelič, Zoran Pusić ili recimo Predrag Lucić, Pupovčeve Novosti, Jelena Lovrić, a ruku pod ruku s njima Nikolić, Vučić i kompletna Srbija. Samo bi oni dodali Vatikan i Njemačku.

Što sam htio s ovim?

Nekoliko stvari.

Prvo, rashodovani agent ne postoji. Postoji samo promjena djelokruga i sadražaja poslova, neka vrsta prekomande. A krinka se agentima daje na puno poznatih i još više nepoznatih načina. Pa i hinjenim progonom.

Ponajbolja krinka je „prokazivačka pozicija“, odnosno raskrinkavanje bivše agencije i vlade. To je najsigurniji mamac i automatski najvažniji argument onima koji slušaju i čitaju takve poruke i vjeruju u obraćenike. Pogotovo što se prokazane svinjarije ili izmišljotine mogu vezati uz bivše Vlade pa se time aktualna vlast amnestira i predstavlja kao sasvim drugačija.

Sve to ima Robert Baer.

Što mu je cilj?

Pa sasvim sigurno nije naknadna grižnja savjesti izazvala potrebu da se, pored svih silnih operacija koje je vodio u muslimanskim bliskoistočnim zemljama, tako pokajnički obrati baš „ljudima bivše Jugoslavije“.

„Prokazao“ je svoje, da su upravo oni namjestili Srbima, od početka ih lažno optuživali, predstavljali ih kao zločince i teroriste, a sve kako bi isprovocirali Hrvate i Bošnjake da krenu u rat protiv nedužnih Srba. Je li realni cilj „bivšega agenta CIA“ objaviti svijetu istinu, a povod olakšanje osobne savjesti?

Dajte, molim Vas.

Ciljana poruka kao integrativna nit novih međunarodnih odnosa u „regiji“ je da su Srbi nedužni, sve je stvar urote, oni su se samo branili, a krivci su, kako se vidi Tuđman i Izetbegović, za koje kaže da su bili plaćenici CIA-e.

Kako može takva poruka proći u Hrvatskoj?

To je dominirajući medijski, politički i državni pristup nakon Tuđmanove smrti do danas, dakle takva poruka je službena politika u Hrvatskoj.

Čemu davati značaj takvome čovjeku?

Ne njemu.

Značaj ovoga teksta i pokušaj slanja poruke odnosi se na upozorenje da on dolazi kao „međunarodni igrač“ pa iz prve „pokajničke“ ruke potvrđuje nastavak agresije na zdrav razum koju godinama pod Soroševom palicom predvode jurišnici, počevši od Vesne Pusić, Slavka Goldsteina do Vesne Teršelič ili Zorana Pusića s medijima nakrcanim njihovim intelektualnim batinašima.

Prisjetite se je li Robert Baer nešto rekao što se i za dlaku razlikuje od sadražaja, pa i forme medijske harange, koja se protiv Tuđmana, hrvatskoga naroda, branitelja, hrvatskih nacionalista i svakoga pokušaja afirmacije hrvatskog identiteta vodi još od 1991. godine u Hrvatskoj i u svijetu. I, prisjetite se javne potvrde Roberta Baera da je „njihov posao bila medijska manipulacija“.

Je li opasan Robert Baer kada mu dajemo takav značaj?

Rober Baer je opasan zato što dolazi na vrlo plodno tlo i bojim se, kao prtljaga novootkrivenoga američkoga interesa za „regiju“, koji je potvrdio Biden. Tlo je opasno i crvi u njemu, pa tek onda i zbog toga, CIA.

Autor: Marko Ljubić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content