Za Milanovića su Hrvati ustaše, dok špijune i kriminalce ne vidi među svojima

Svojom izjavom na konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora o “kriminalnoj, špijunskoj i proustaškoj“ Domoljubnoj koaliciji, odlazeći premijer i čelnik SDP-a Zoran Milanović samo je potvrdio svoje nedemokratsko ponašanje koje ga je, kad je u pitanju vodeća oporbena stranka, karakteriziralo kroz sve četiri godine njegovog mandata.

Zoran Milanović time je potvrdio procjene da se više ne radi o političkom problemu koje on predstavlja svojim izjavama, nego o medicinskom slučaju. Od Zorana Milanovića za kojeg je Hrvatska slučajna država, koja po njemu nije bila žrtva velikosrpske agresije nego se radilo o građanskom ratu, čiji su glasači po njegovoj izjavi Srbi, a u njegovoj stranci pravomoćno osuđeni kriminalci, koja špijunira članove oporbene stranke, a njegov vodeći ministar unutarnjih poslova po staljinističkoj metodi trpa zdrave osobe u ludnicu, nije se moglo drugo ni očekivati. U SDP-u još uvijek, osim nekolicine članova broj kojih sve više raste, nisu svjesni da Zoran Milanović ruši ugled vodeće ljkevičarske strane, ako se ona po svojem socijalnom programu uopće može nazvati ljevičarskom, jer se prodala krupnom kapitalu i krajnje liberalnoj politici, što je na kraju njihovog mandata dovelo do sveopće krize u Hrvatskoj.

Osobito je indikativna njegova izjava da Hrvatska u demokratskom smislu nikad nije bila na nižoj točki, ali ako se gleda po ponašanju samog Zorana Milanovića, njegove stranke i Kukuriku koalicije ta je konstatacija uistinu točna. Zoran Milanović uopće nije svjestan da je izrekao najoštriju osudu samome sebi, njegovom SDP-u i Kukuriku koaliciji, iako je mislio da time optuži Most i Domoljubnu koaliciju, što je apsurdno jer je za tu najnižu točku upravo odgovoran sam Zoran Milanović. Dovoljno je samo spomenuti, kad već spominje stupanj demokracije u Hrvatskoj, da je po analizama inozemnih promatračkih institucija stupanj demokracije u Hrvatskoj nazadovao upravo u mandatu Kukuriku koalicije i samog Zorana Milanovića kao premijera. On napada Domoljubnu koaliciju i MOST, iako još nisu ni preuzeli vlast, pa u napadu gubitničkog bijesa optužuje oporbu za ono za što je sam odgovoran. Uostalom najbolje se pokazalo kako Zoran Milanović shvaća demokraciju upravo u ovih mjesec i po dana kad je na razne načine pokušao prevariti pomalo naivan MOST da bi osigurao saborsku većinu i zadržao vlast.

Ako je riječ o proustaškoj koaliciji, onda treba imati na umu da se Zoran Milanović nikad nije jasno izjašnjavao za Hrvata sve dok mu u interesu pridobijanja birača na izborima to nije prišapnuo njegov skupo plaćeni američki konzultant. Budući da se SDP nikad nije odrekao svojeg komunističkog naslijeđa u kojemu se smatralo da Hrvati mogu biti samo ako su Jugohrvati, a svi ostali su ustaše, onda ne treba posebno čuditi da on vodeću hrvatsku stožernu stranku smatra „proustaškom“. To se jednostavno kod Zorana Milanovića i SDP-a ne može promijeniti i jedino je rješenje da se takva kvalifikacija jednostavno prihvati u pozitivnom smislu. Jer da nije bilo takvog, po Zoranu Milanoviću „proustaškog“ HDZ-a ne bi bilo ni Hrvatske koja takva sama po sebi smeta i Zoranu Milanoviću i cijeloj bulumenti njegovih jugosljedbenika u SDP-u i koalicijskim prirepcima.

Konačno ali ne i najmanje važno Zoran Milanović se osvrnuo i na novog mandatara Tihomira Oreškovića pa je u tom smislu izjavio da je jako važno da nas vani predstavlja premijer ili premijerka kao politički jake osobe. Na ovo se samo treba nasmijati, jer ni Jadranka Kosor ni Zoran Milanović nisu bili vani primani kao „politički jake osobe“. Kad se pojavljuje Tihomir Orešković sa svojom impresivnom biografijom, onda je za Zorana Milanovića to „vrlo niska točka hrvatske demokracije“. A ako je to bila vrlo niska točka hrvatske demokracije onda je to upravo bio pokušaj Zorana Milanovića, da od slučaja Prgomet sustavno radi na razbijanju MOST-a što mu srećom nije uspjelo. On čak tvrdi da su ostali zajedno i da ih nitko nije razdvajao, iako je upravo on bio taj koji je to pokušao.

Sve u svemu, s ovakvim lažovom koji je Hrvatsku doveo na najniži stupanj demokracije i nova Vlada i novi premijer i MOST i Domoljubna koalicija trebaju biti spremni, ako se konačno ne probude u samom SDP-u kao što je to najavio splitski gradonačelnik, na nove podvale, laži i manipulacije Zorana Milanovića. To je najavljeno već na konstituirajućoj sjednici Sabora kad se SDP sa svojim partnerima suzdržao od glasovanja pri izboru predsjednika Sabora, što je to očito uvod u opstrukciju rada Hrvatskog sabora kad se budu donosile ključne zakonske odluke.

Vjekoslav Krsnik

Odgovori

Skip to content