KAJIN o kriminalu u INI! SDP je prodao ‘Bijele noći’ za 74 mil. $, a one zaradile 6 milijardi!

Predsjednik Istarskih demokrata i bivši saborski zastupnik, Damir Kajin, na društvenim je mrežama upozorio na odnos hrvatskih vlasti prema INA-i od 2000. do današnjih dana.

Pri tome se osobito osvrnuo na Račanovu prodaju naftnog polja Bijele noći u Rusiji, koje danas proizvodi više nafte nego INA i MOL zajedno.

– 2002. godine Račan je prodao naftno polje Bijele noći u Rusiji za 74 milijuna dolara. Danas to nalazište koje je bilo u posjedu Ine proizvodi više nafte nego INA i MOL zajedno. 2003. Račan prodaje za 505 milijuna dolara 25% Ine sa 50% upravljačkih prava. Od 2002.-2015. Bijele noći ostvaruju prihod od nafte cca 6 milijardi dolara. Od onih 74 miljuna dolara za što su ta nalazišta trebala biti prodana, država Hrvatska je uprihodovala svega 16 milijuna dolara – ističe Kajin.

Podsjeća da su ono što je započeo Račan nastavili Sanader i Milanović.

-Nakon toga Sanader je kokošario sa Inom, a bivša Vlada je doprinijela tome da se Ina protjera iz Sirije jer je Hrvatska naoružavala ISIL-ove koljače (2014.prodali smo im 200 milijuna kuna oružja). Milanović ništa ne radi da se INA vrati Hrvatskoj, a nakon presude Sanaderu trebalo je ugovor poništiti jer ne može netko (osim u Istri) imovinu stjecati na osnovu korupcije.

Poteze HNS-ovog Ivana Vrdoljaka vidi pogubnijim od Račanovih i Sanaderovih.

– A što radi Vrdoljak? Možda i gore od Račana i Sanadera. On istraživanje nafte u Jadranu bez javnog natječaja ustupa Norvežanima, ali pritom im ustupa i sve one karte do kojih je došla INA 70-tih i 80-tih godina. Što će učiniti ova Vlada s Inom ne znam, ali najvjerojatnije nešto što se neće razlikovati od onoga što su radile bivše Vlade – zaključuje Kajin.

Izvor: croative.net

3 comments

  1. Jerko Zagar

    To Vam je vrhunska politika SDP – ja sa mnogo znanja , prakse na tom području odnosno na svakom području .
    Veoma je važno gdje idu novci kupovine i prodaje , kod djece radnika i seljaka sigurno NE ali kod komunističkih kopiladi sigurno . ZAŠTO ? Pa jednostavan odgovor : Odmah poslije 2. sv. rara inteligenciju su pobili i nisu od koga mogli naučiti kako se dođe do viška kapitala , najlakše je bilo ubiti , oteti , pokrasti , optužiti , lažno svjedočiti , da skratim kršiti 10 Zapovjedi Božjih .
    Neka ta gamad uživa na ono što nije njihovo ali za njima se vuče jedno pitanje a to je : Dali uživaju u tolikom izobilju ?, dali im je duša spokojna ?, dali si sretni ?, koliko rastava sa sobom vuku ?, a djeca ispaštaju li ?

  2. Petar

    Kad pročitam ili čitam ovakve čllanke plakao bih da me čuje cijeli svijet, jer sam mali hrvatić koji ne može ni našto utjecati. Moj narode plači ili mjenjaj vlast na izborima.
    Evo, zbog toga što je supruga prvog potpredsjednika vlade imala sumnjive poslove sa Molom, koji je usput rečeno u arbitraži sa RH, isti se grčevito bori da ostane na vlasti i pri tom je spreman uništiti cijelu stranku samo da se o radu supruge prestane govoriti.
    Hoće li suprugu velikog potpredsjednika vlade posjetiti USKOK što ne bi bilo dobro, jer je izgleda veliki potpredsjednik jako ljubomoran. On radije žrtvuje sebe samo da se o konzultantici ne priča.

Odgovori

Skip to content