NE BOJ SE: Katolička Crkva podržava hod za obitelj, život i domovinu!

Katolička crkva preko Ureda za obitelj HBK-a i Svehrvatske molitvene mreže izražava potporu velikom susretu potpore obitelji, HOD ZA ŽIVOT, koji će se održati, 21. svibnja 2016. u Zagrebu.

Evo i priopćenja potpore u poruci g. Petra-Krešimira Hodžića iz Ureda za obitelj HBK:

Poštovani i dragi molitelji, dionici svehrvatske molitvene mreže,

Vjerujem da vaš molitveni žar nije splasnuo unatoč privremenoj tišini u komunikacijskim kanalima i da se u vašim molitvama sjetite i naše mreže.

Koliko uspjevam pratiti čini se da molitveno-duhovne inicijative i dalje niču po cijeloj Hrvatskoj i u našim katoličkim misijima u inozemstvu. Ta spoznaje raduje jer situacija u Domovini i svijetu ukazuje na potrebu pojačanog molitvenog angažmana.

Na tome tragu, zamoljen sam da vam prenesem poticaj na molitvenu potporu Prvom nacionalnom hodu za život pod geslom “Za život, obitelj i domovinu” koji će se održati u subotu 21. svibnja 2016. s početkom u 10 sati na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.

Bez obzira hoćete li u subotu moći osobno doći i hodajući zajedno s drugima posvjedočiti svoje opredjeljenje za život, obitelj i Domovinu, svakako poduprite hod molitvom. Na to su pozvali i hrvatski biskupi u priopćenju sa svog 52. zasjedanja.

U kontekstu pojačane molitvene potpore predlažem da, u cilju jačanja i očitovanja zajedništva, Svehrvatska molitvena mreža preuzme predmoljenje krunice zadnji dan devetnice koja se organizira uoči Hoda. Vjerujem da ćete, ako ikako budete mogli, odvojiti vrijeme i u petak, 20. svibnja u 20 sati doći do Kamenitih vrata u Zagrebu. One koji su voljni predmoliti molim da se jave gđi Mariji Marković na broj 098 933 5436. Informacije radi, ona je potvrdila da je već angažiran zbor koji će tu večer glazbeno animirati molitveno okupljanje.

Uz napomenu da podrobnije informacije o Hodu možete saznati na mrežnoj stranici www.hodzazivot.hr, pozdravljam u Gospodinu i želim svako dobro.

Petar-Krešimir Hodžić

Odgovori

Skip to content