SPECIJALNI RAT PROTIV HRVATSKE: ‘Kulturnjaci’ planski ocrnjuju Hrvatsku u stranim medijima

NE PREŽU NI PRED ČIM – Jutros se Uredništvu Naroda javio se čitatelj kojemu je kolega iz Velike Britanije (a koji, nažalost, nije jedini), proslijedio poruku s Facebooka koja pokazuje da postoji skupina neumornih pojedinaca koji, nastojeći naškoditi aktualnoj vlasti, ustraju u blaćenju Hrvatske u inozemstvu.

Naime, Senka Božić, izvanredna profesorica Sveučilišta u Zadru, s Odjela za anglistiku, proslijedila je nekolicini Facebook prijatelja na engleskom jeziku molbu da proslijede okolo i potpišu peticiju protiv “fašizacije Hrvatske”. Svoj glas, piše dalje, slobodno mogu proslijediti na mail Urše Raukar (koji je naveden u tekstu), te se navodi da će peticija biti objavljena u i francuskim dnevnim novinama Libération.

Kako bi pak saznali više o situaciji u Hrvatskoj, prof. Božić “prijatelje” navodi da pročitaju tekst objavljen na stranici Foreign Policy, o tome kako “Hrvatska krajnja desnica koristi prošlost da bi se sukobila s neistomišljenicima”. Zlatko Hasanbegović je u navedenom tekstu prozvan pak “fašistom kakvog bi se posramili i najveći desničari u Mađarskoj i Poljskoj”.

Ovakvo negativno predstavljanje nove hrvatske vlasti, nekoliko mjeseci nakon što je izabrana na, podsjećamo, demokratskim izborima, nije novost, ali spoznaja da su oni koji su ostali prikraćeni silaskom SDP-a s vlasti krenuli toliko daleko da su spremni na pokretanje kampanja blaćanja cijele zemlje u inozemstvu, mnoge će ipak iznenaditi.

Inače, o opasnosti krivog predstavljanja u javnosti u zemlji, ali i u inozemstvu, upozorio je i sam ministar Hasanbegović početkom svibnja, rekavši kako se radi o manipulaciji javnosti, što upravo ovaj tekst, ali i još neki objavljeni u posljednje vrijeme, i dokazuju.

Hrvatska je Vlada, predvođena premijerom Oreškovićem, u nedjeljnom priopćenju također reagirala na spinove političke oporbe izjavom kako se izmišljanjem fašizacije Hrvatske u stvari žele zakočiti nužne reforme.

Vrlo organizirano, Kulturnjaci šire negativnu sliku o Hrvatskoj, vjerojatno u nadi da će na taj način vratiti “svoju” vlast ili se, možda, usput, domoći financija izvana. Ovaj puta za svoju borbu protiv (izmišljenog) fašizma.

Izvor: Narod.hr

Odgovori

Skip to content