MEDIJSKO- POLITIČKI ZLOČIN! Je li Petrov postao Milanovićev glasnogovornik?!

Nisam do sada primjetio, premda si umišljam ozbiljno bavljenje analitikom, da se bilo tko zapitao koji su pravi razlozi i motivi traženja ostavke Karamarka, poglavito od Bože Petrova, mlađeg i niže rangiranog kolege u vladi RH? Koji su stvarni razlozi traženja ostavke ministra Hasanbegovića? Vjerodostojan i pošten čovjek i političar, kakvim se predstavlja Božo, koji nudi hrvatskoj naciji neku novu, poštenu budućnost, neki, doduše, nedefinirani, parolaški prekid sa dosadašnjom praksom političkog vladanja u zadnjih 20-tak godina, imao bi obvezu i moralnu i ljudsku, hrvatskoj naciji podastrijeti jasne dokaze i razloge zašto Karamarko nije dobrodošao u Vladi, zašto Hasanbegović mora odstupiti? Po čemu je to Petrov bolji, pošteniji ili sposobniji od ove dvojice?

Ne čekavši čak ni pravorijek „Povjerenstva za sukob interesa“, Božo je požurio ultimativno tražiti odstupanje Tomislava Karamarka bez ijednog suvislog obrazloženja, osim općenite napomene kako štiti nacionalne interese od navodne veleizdaje. Veleizdaje čega i koga, veleizdaje na temelju kakvih dokaza? Možda Božo zna unaprijed šta će reči Dalija Orešković?

Bilo bi logično da je Petrov ulaskom u suradnju sa Domoljubnom koalicijom, čvrstim savezom s Karamarkom ojačao svoj položaj, ojačao sigurnost i opstanak ove Vlade, stvorio perspektive za razvoj Domovine i takvim činom zapravo zaštitio nacionalne interese od mogućeg povratka na vlast veleizdajnika koji su izgubili izbore i pokušali ga besramno prevariti u predizbornim događajima kako bi ipak dograbili vlast.

Petrov je od Karamarka dobio sve najvažnije resore koji su ključni za razvoj i sigurnost Hrvatske, dobio je odgovornost i šansu dokazati se uz navodno sposobnog gospodarstvenika Oreškovića, dobio je na dlanu kompletan represivni aparat pojačan sa Oreškovićevim ravnateljem SOA-e, Milanovićevim kadrovima, dakle dobio je sve da može kontrolirati Karamarka, doznati o njemu sve, a ne obrnuto. To što Petrov zna o Karamarku, razlozi ultimativnog traženja Karamarkovog odstupanja, do danas su ostali misterij. Nema dokaza, nema kaznenih prijava, nema zaključka „Povjerenstva za sukob interesa“, nema Remetinca za Anu i Tomislava Karamarka. Nema čak ni kaznene prijave, nema ništa! Nema ni Bandićevih štandova Željki Markić, ni 20 tisuća kuna za bolesnu ženu koja je hitno prevežena u Austriju na liječenje. Nema ni kune, ni zlatice?

Dakle, Petrov želi odstrijeliti Karamarka bez dokaza, Karamarka koji apsolutno ne može utjecati na bilo kakav tijek navodne veleizdaje hrvatskih nacionalnih interesa, jer su mu ucjenjivačkim kadroviranjem svezane ruke.

Istovremeno, Milanović i SDP, koji su najavili pakao u Hrvatskoj, koji su taj pakao organizirano provodili i provode, traže rušenje ove Vlade i nove izbore pod hitno! Traže ih zbog toga što su pragmatično procijenili svoju snagu, precizno odredili tajming, što su procijenili da izbore mogu bez problema dobiti, jer još uvijek vladaju ogromnim medijskim prostorom. I začudo, u tom poslu, kao insajder u Vladi, pomaže im upravo Božo Petrov, koji je onako filmski, energično prekinuo s Milanovićem predizborne pregovore i u zadnji tren se priklonio Karamarku.

Milanović više nije pas koji reži i laje, fenomenalni Braun je smislio drugu igru. Milanovićev „lajavi ćuko“ postao je Petrov koji bezpogovorno izvršava zadaće u ulozi unutarnjeg rušitelja Vlade Karamarka i HDZ-a!

Priča se da je Ostoja Ranković, opservirajući Božu Petrova prije izbora, izrađujući njegov psihološki profil, prisluškujući ga, doznao vrlo zanimljive stvari koje psihijatar vješto skriva. Priča se i o sasvim privatnim životnim navikama, o snimljenim fotografijama i filmovima, a pitanje svih pitanja je enormna svota crnog novca koja je uložena u projekt „Most“ od Ostojiću poznatih faca. Priča se da Petrov vraća političke dugove, ucijenjen je do kosti, jer prijeti mu i privatni i politički krah.

I evo odgovora na sva prethodno postavljena retorička pitanja!? Dakle u pitanju je klasična ucjena koja je aktivirana baš sada kada Milanoviću najviše odgovara.

Nema tu nikakvih velikih političkih umotvorina, stvari su ili do kraja banalne i sasvim analne, jer u ovoj našoj maloj provinciji koja se zove Hrvatska apsolutno se sve zna ili dozna.

Sanader je također banalno-analno optužen i potrošeno je milijardu kuna na njegovo dugogodišnje blaćenje. Osuđen je bez ijednog pravovaljanog dokaza u slučaju INA-MOL i logičan slijed događaja bio je poništenje te presude od Ustavnog suda i nalog za novi postupak. Robert Ježić nikada Sanaderu nije dao 5 milijuna eura navodnog mita, nije novac vratio u državni proračun unatoč Turudićevom zahtjevu i taj jedini dokaz je zapravo pao u vodu. Filmić, kako Hernadi daje Sanaderu broj telefona na papiriću u onom restoranu emitiran je milijun puta na svim ekranima svih svjetskih televizija.

Dokaz bez dokaza, dokaz istih KOS-ovih „filmađija“ koji su snimili i Martina Špegelja!

Sanader je potrošena medijska priča, a služio je zapravo udbi kao udarni malj za rušenje HDZ-a, Domovinskog rata, branitelja, Tuđmana i svih državotvornih institucija hrvatske države. To je jedina istina! Naravno, Sanaderova je odgovornost je neupitna, što je zbog svog kleptomanskog hedonizma to dopustio!

Karamarko je zapravo novi udarni malj, produžena ruka Sanadera s kojim nema ama baš ništa zajedničko, preko kojega udba nastavlja svoj udar na iste navedene ciljeve, po istoj već ustaljenoj špranci, sa istim režiserima, istim mainstream vlasnicima medija, istim Goebellsima kao i u slučaju Sanader.

Kad bi umjesto Karamarka, Milijan Brkić bio predsjednik stranke događalo bi se potpuno isto što se događa Karamarku!? Zato Karamarko ne smije odstupiti, zato u HDZ-u mora prevladati razum i jedinstvo!

Petrov tvrdi da je Karamarko organizirao provalu u automobil Grizlija. Ja tvrdim da nije! Tvrdim, to je organizirao Milanović, a osim dokumenata i PR ugovora Grizlija i Mosta ukradeno je još podosta važnih dokumenata s koruptivnim dokazima koji sada služe za ucjenu malog Milanovićevog „psića“ Petrova. Nema dokaze ni Petrov, a nemam ih ni ja!

Tko je imao veći motiv otkriti ovu aferu preko koje se ruši vlada!?, Milanović koji želi rušiti ovu Vladu i ići na prijevremene izbore ili Karamarko koji na temelju izbornog legitimiteta opravdanoi želi više utjecaja u Vladi koja i postoji zahvaljujući upravo njemu, koji želi sačuvati Vladu preslagivanjem i izbjeći ogroman trošak izbora. Izbori bi za sobom povukli nesagledive materijalne posljedice i zaustavljanje svih procesa ekonomskog oporavka? Ova Vlada, bez Karamarka se ne može sačuvati, jer nakon njega otpadao bi jedan po jedan HDZ-ov ministar, a u stranci bi došlo do neminovnog dugoročnog raskola!

Zato se mi sa dokaza bez dokaza vratimo neumoljivoj analitici i neumoljivo posloženoj kronolologiji i motivima koji stoje u osnovi svakog političkog „zločina“.

Javno je poznato kako je strateška odluka SDP-a rušenje ove Vlade do 01.07. i izlazak na prijevremene izbore u rujnu mjesecu nakon sezone „kiselih krastavaca“ u kojoj će sve SDP-ove afere biti ukiseljene ili zamrznute. Naime u tom periodu nema ih tko ni opservirati ni konzumirati!

Poznato je da za tu cijelu strategiju kmeri imaju dvije smetnje, a to su Karamarko i Hasanbegović! Naravno cilj je rasturiti HDZ i Domoljubnu koaliciju, a s njima razjuriti i sve HDZ-ove ministre! I Petrov traži smjenu Hasanbegovića, ali i još nekih HDZ-ovih ministara!?

Poznato je kako je Milanović potpuno promijenio bahatu strategiju i sprema se na novi retorički uzmah! Izabrao je ucjenjenog glasnogovornika Petrova!

Poznato je da kmeri nisu blokirali izbor ustavnih sudaca, nisu izazvali ustavnu krizu, jer Ustavni sud im treba za verifikaciju planirano dobivenih prijevremenih izbora!

Poznato je kako za svoje planove moraju imati medije i insajdera u Vladi koji će Vladu rušiti iznutra! Imaju i jedno i drugo na pretek!

Poznato je da su u planskoj pripremi rušenja ove Vlade kmeri, preko Petrova, Oreškovića i nepoznatih snaga, imenovali svoje ljude u obavještajnom sustavu i svoje savjetnike u sustavu ministarstava!

I na kraju najvažniji razlog! Milanoviću se žuri dobiti ove izbore prije konačne presude Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj koja bi se trebala dogoditi na jesen. Ta presuda nije izmišljen slučaj bez dokaza, ta presuda devastirat će ljevicu do krajnjih granica i osvijestiti demokršćanski korpus hrvatskog naroda istinom o razlozima donošenja zakona „Lex Perković“! Nije slučajno da je taj prvorazredni povijesni sudski proces u hrvatskim medijima potpuno zamračen!

I sada je sasvim razvidno zašto su baš sada aktivirali svog ucijenjenog spavača Božu Petrova, u točno tempiranom tajmingu, koji onako skrušeno, „jučer“ prihvaća iznuđenu Oreškovićevu nogu. Božo je bio iznenađen, jer očito je traženje Oreškovića da Petrov odstupi izvan svakog njegovog plana. Očekivao je uklanjanje samo Karamarka! Logično bi bilo da Petrov za svoju prljavu rabotu razbijanja Vlade bude nagrađen od strane Milanovića. Nemilosrdni politički interesi ljevice, a Milanoviću se Božo zapravo istinski gadi, ne će imati obzira ni empatije prema nesuđenom fratru sa čudnim svjetonazorskim stavovima !

Čudi me što Mostovi muškarci šute o svemu ovome, a znaju, jer za njih još uvijek ima i ljudske i političke šanse u hrvatskoj opciji. Potpuno je razvidno, Mostovo demokršćansko biračko tijelo više ne postoji, sve manje će postojati i razumno će se vratiti u svoju prirodnu biračku domoljubnu bazu ili dosadašnjoj izbornoj apstinenciji.

Ne bih se dao kladiti da uskoro ne ćemo gledati autentične filmiće sa autentičnim glumcima iz vodstva Mosta. Uostalom film s Prgometom smo već gledali!?

Na žalost, to je prljava politička hrvatska stvarnost,prljavi medijsko-politički zločin, u ovoj epskoj borbi za propast ili opstanak naše Domovine. U toj prljavoj stvarnosti, gdje vlada politika ucjena, gdje vlada medijska politika eklatantnog žutila, gdje u medijima vlada logika „što veći metež u Hrvatskoj nama je bolje“, gdje caruje prljavi udbaški novac sa najnižim porivima, Božo Petrov glumi idealistu, a sam je izrastao na svim tim prljavštinama, jer da nije, ne bi ga ni bilo. Božo Petrov proizvod je prljavih političkih igara, a sada očajnički viče „držte lopova“!

Božo Petrov je odlučio idem s Karamarkom, Božo Petrov je odlučio izluditi hrvatski narod u klasičnoj „pederskoj“ maniri procjenivši zbog sebičnih interesa da je bolje s Karamarkom nego ići na nove izbore? Sto puta je prekršio svoju riječ, sto puta se predomislio, sto puta je ucjenjivao, preslagivao, kupovao, prodavao, a sada glumi suca i sudi onoga kojega je sam izabrao kao partnera. Jeli Božo bio glup kada je pristupio Karamarku, jeli tada nije znao tko je Karamarko i sada mu je naglo prosvijetljen mozak? Zna li on zna staru poslovicu „S kim si takav si“?

I konačno, ako Božo stvarno misli da je Karamarko veleizdajnik i lopov, a tvrdi kako je sam moralan i pošten homopoliticus, ima samo jedno rješenje po pravilima političke igre! Dati ostavku sa svim svojim ministrima, jer je krivo politički procijenio i pristupio u savez sa veleizdajnikom i lopovom! Da je to jedino ispravno političko rješenje utemeljeno, jasno piše u njegovoj javnobilježničkoj, ovjerenoj izjavi. Božo Petrov ne može više nikome reći „nisam znao“, jer u toj izjavi jasno piše „ne ću ni s jednima ni s drugima“, a razloge je bezbroj puta izložio.

Spašavajući svoje „dupe“, priklonio se onima koji su štitili i štite udbaške ubojice, koji veličaju komunističkog diktatora i zločinca Tita, priklonio se onima koji Hrvatsku nikada nisu voljeli i željeli i od te jednostavne činjenice više ne može pobjeći! Priklonio se onima kojima je jedini cilj i strategija uništiti svaki spomen na HDZ kao najveću državotvornu stranku predsjednika Tuđmana! Priklonio se onim skupinama koje razapinju najboljeg ministra u povijesti Hrvatske, ministra Hasanbegovića!

Ako ikada u životu bude znao odgovor na formulu tko su to MI, a tko su ONI, možda će se skrušeno ispovijediti i ispričati onima koji istinski vole svoju Domovinu?

Kazimir Mikašek-Kazo

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content