Milinović potvrdio odmak od Hasanbegovića: Novi mandatar treba se riješiti svakog radikalizma

Član predsjedništva HDZ-a Darko Milinović, gostujući na N1 televiziji, potvrdio je kako je HDZ spreman odreći se ministra kulture Zlatka Hasanbegovića ukoliko predstavnici manjina to budu tražili

Odgovarajući na pitanje što ako zastupnici manjina kao uvjet za podršku novoj Vladi zatraže, primjerice, ostavku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, Milinović je kazao da tu ne vidi problem.

-Ako je na odmak i odustupanje pristao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, ne vidim drugu osobu koja bi trebala biti zapreka za hrvatsku Vladu – pojasnio je Milinović.

Milinović najavljuje da se svi dosadašnji ministri moraju se povući i dati ostavke.

-Ono što bi bilo najbolje, i za što ću se ja zalagati, da novi mandatar može biti onaj koji će sastaviti svoju Vladu, a svi dosadašnji ministri moraju se povući i dati ostavke. Jedino tako novi premijer može imati autonomiju – kazao je Milinović.

Silno zamjera što u aktualnoj Vladi nema predstavnika nacionalnih manjina a od novog mandatara očekuje iskorak u tom smjeru.

-Vrijeme veta, kad je netko nekome davao ultimatume, čemu smo svi svjedočili u proteklih nekoliko mjeseci, gotovo je. Ovo je prva Vlada koja nema potporu nacionalnih manjina i to se ne smije dogoditi. Vrlo ću pažljivo poslušati program novoga mandatara. Mora izraziti jasan koalicijski potencijal, i mora pridobiti i Radimira Čačića i Dragu Prgometa i nacionalne manjine – kazao je Milinović.

Poručio je da se novi mandatar mora rješiti svakog radikalizma.

-Novi mandatar treba se riješiti svakog radikalizma, i onda Hrvatska može naprijed. Uvjeren sam da će naš pregovarački tim izvojevati pobjedu kroz ovakav program i odnos nove Vlade i prema nacionalnim manjinama i prema svima – kazao je Milinović.
Podsjetimo, Radimir Čačić je jučer također ocijenio kako nova Vlada mora biti ‘potpuno drukčija od ove, sa sastavom koji nema ni natruha ideologije’, bez ministra Hasanbegovića i ostalih koji slično promišljaju.

Saborski zastupnik HSP-a AS, Pero Ćorić, potvrdio je u četvrtak da njegova stranka neće podržati niti jednu Vladu u kojoj bi bio Milorad Pupovac i predstavnici SDSS-a.

Josip Zdunić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content