Vesna Pusić i Carl Bildt na istim zadaćama danas i tijekom agresije na Republiku Hrvatsku?

Hrvatska je zaista jedna liberalna i avangardna zemlja. Naime, mi smo kao svojeg kandidata za jednu od najvažnijih političkih funkcija u civiliziranom svijetu istaknuli Vesnu Pusić, potomak četničkog vojvode, koja je nedavno, na raspravi kandidata za Glavnog tajnika UN-a, izjavila i da je feministkinja.

Zapravo, njezine su točne riječi: “Ja nisam samo (!) žena, ja sam i feministkinja.”! Dakle, prema sestri Pusić, žena je samo (!) svojevrstan predstadij, nekakav niži stupanj koji se tek ima razviti u “naprednu, razvijenu i progresivnu” feministkinju. Čini se da tajnica Pusić nastavlja svoj obrazac ponašanja i na međunarodnoj političkoj sceni, vrijeđajući sve i svakoga, a ovime je uspjela uvrijediti sve žene koje nisu feministkinje, a takvih je, na sreću, jako puno.

Zanimljivo je što je međunarodnoj sceni odlučila zaigrati na “kartu” feminizma. Pošteni i radišni hrvatski istraživački novinari nisu smatrali potrebnim istražiti i razjasniti lobiranja koja je Pusić obavljala dok je bila ministrica vanjskih poslova, na poticaj ranijeg Miloševićevog zaštitnika Carla Bildta (koji je odgovoran jedino i isključivo Putinovom Kremlju, a inače je u upravi Vostok Nafta-e, društva koje drži dionice ruskog naftnog diva Gazproma), u zemljama bliskog istoka i sjeverne Afrike, gdje je obećavala hrvatsko priznanje Palestine u zamjenu za potporu kandidature u UN-u. Inače, Švedska je jedina europska zemlja koja je priznala Palestinu, a nedavno je odbila ući u NATO, što je svakako zasluga Carla Bildta i velika želja službene Moskve.

Nadalje, na nedavnim izborima za gradonačelnika Londona, sučelili su se Sadiq Khan i Zac Goldsmith, dakle Pakistanac i Židov. Potonji je izgubio, pa je mjesec dana nakon Velika Britanija istupila iz Europske Unije. Zanimljivo je što je prvi potez liberalnog Pakistanca bila zabrana reklama na kojima se vide obnažena ženska tijela, dakle žena u kupaćim kostimima što je učinjeno pod izlikom feminizma. Imaju li Pusić i Khan istog savjetnika koji im savjetuje feminizam kao taktiku, vrijeme će pokazati?

Osim što je u svom službenom životopisu navela da je proganjana u Jugoslaviji (zbog feminizma), navodi i hvali se svojim protuhrvatskim djelovanjem u okviru “Erasmus Gilde” od 1992. do 1998. nazivajući to razdoblje hrvatskog državnog oslobođenja autoritativnim i ekstremno nacionalističkim. Ipak, nije navela da je tijekom ratnog sukoba bila doušnik Beograda s ciljem izvlačenja podataka o hrvatskom kretanju vojske, položaja tenkova i borbene pripravnosti oružanih snaga RH, što su nedvojbeno potvrdili i obavještajni dokumenti tzv. RSK pronađeni kod srpskih pobunjenika tijekom i nakon VRO Oluja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content