SVEĆENIK BOŽO MILANOVIĆ DOKAZAO JE DA JE ISTRA HRVATSKA

Hrvatski katolički svećenik Božo Milanović je najznamenitiji Hrvat u Istri, koji je cijeli svoj život otvoreno sudjelovao u društveno političkom životu u Istri. Bio je odlučni borac za hrvatsku Istru i njezino priključenje sa Hrvatskom.

Glavni dokumenat po kojemu je na Mirovnoj konferenciji u Parizu, 12.veljače, 1946.godine Istra pripojena Hrvatskoj, to je bio dokumenat, SPOMENICA HRVATSKOG SVEĆENSTVA, koju je Božo MILINOVIĆ, dao predstavnicima Mirovne konferencije. U SPOMENICI HRVATSKOG SVEĆENSTVA, hrvatski svećenici su dokazali da u Istri živi većinski narod Hrvati i da je Istra hrvatska pokrajina.

Ti podatci, na Mirovnoj konferenciji u Parizu, 12.veljače, bili su odlučujuči i glavni dokaz da je Istra Hrvatska. To je bila hrvatska pobjeda i nikakav, zločinac, kriminalac Valter Tito on nije učestvovao na toj Mirovnoj konferenciji.

Musolinijeva Italija kapitulirala je 8.rujna, 1943.godine. I tada hrvatski Sabor u Zagrebu, poništio je Rimske ugovore i donio je odluku, pripajanja Istre Hrvatskoj.

Partizanski boljševički jugokomunistički pokret sa jugokomunističkom kapama, sa komunističkom petokrakom, vodio je boljševičku borbu, koji je u ISTRI poslje pripajanja u jugokomuniističku Jugoslaviju, nametnuo je jugokomunistički teror nad Hrvatima u Istri.

Danas i to u DRŽAVI HRVATSKOJ u Istri još vladaju jugokomunisti, koji su zabranili, hrvatskom domoljubnom pjevaču, Marko Perkoviću Thompsonu, pjevati hrvatske domoljubne pjesme u Areni u Puli. Ti jugokomunisti u Istri, ne žele podignuti ni spomenik hrvatskom svećeniku Boži Milanoviću.

Izvor: ovdje

 

1 comment

  1. Marijan Glamočak

    Don Božo Milanović jest i bit će uzor svim hrvatskim katoličkim svećenicima, tj. nikada ne izdati i zanemariti narod kojemu smo na službu poslani. Vjerodostojnost svećenika je bitna i sada pred parlamentarne izbore. Pozovimo narod Božji shvatiti svoju odgovornost, te prizvati tijunf Jaganjca Božjega nad komunizmom i UDBOM. Internacionalisti se nisu nikad brinuli za svoj narod, a u povijest su ušli okrvavljenih ruku.

Odgovori

Skip to content