ZAOKRET ZA 180 STUPNJEVA: Evo od čega bježi Zoran Milanović!

Izvor slike: Daniel Kasap

Milanovićev okret za 180 stupnjeva – nema više ‘mi i oni’: Udbe više nema? – Bijeg od suočavanja sa zločinačkom prošlošću jedne partije i njihovih čelnika, članova, simpatizera i financijera, koji su osnovali SDP

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je u petak, s predizbornog skupa Narodne koalicije, na prestanak podjela unutar hrvatskog društva te je poručio kako je “priča o ’41, o Udbi gotova”.

“Moramo konačno shvatiti da je priča o ’41, o Udbi gotova, da je dosta. Što je bilo bilo je. Pogledajmo se svako od nas u zrcalo. Ali time se nećemo pomaknut ni korak, to nas samo štopa. A naši konkurenti, naglašavam konkurenti, a ne neprijatelji u poslu, zaradi, bogatstvu gledaju kako se međusobno ‘pljuckamo’ i glođemo. Smiju nam se i kažu ‘ovi ne znaju šta bi sa sobom’. Postoji koalicija koja zna šta bi sa sobom, koju ne proganjaju aveti prošlosti i koja ne liječi osobne i neke druge komplekse na političkom suparniku nego želi sraz ideja”, poručio je Milanović u Slavonskom Brodu.

Predsjednik SDP-a pozvao je i na prestanak podjela unutar hrvatskog društva te je poručio da za njega prva tema debata trebaju biti porezi no, tvrdi, nije naišao na spremnost kod suprotne strane.

Taj isti Milanović nakon presude udbašima u Muenchenu, koje je on zdušno branio i zbog toga u zapadnoj Europi bacio ljagu na Hrvatsku, potpuno promijenio retoriku.

Cijeli tim Zdravka Mustača i Josipa Perkovića je pokušao odgoditi presudu, ali je ona ipak došla prije početka kampanje. Kako je SDP sljednik SKH i čuva najosjetljivije ostatke Udbinih arhiva, Milanović se našao u nezgodnoj poziciji ako prošlost postane okosnica kampanje, poglavito zbog suočavanja sa zločinačkom i totalitarističkom prošlošću nekih od glavnih aktera, kao i njihovih bioloških nasljednika, u današnjem hrvatskom društvu.

Isprva je pokušao podvaliti laž da su udbaške ubojice osnivaču HDZ-a, no, to nije prošlo, a sada je očito taktika drukčija.

Bijeg od suočavanja sa zločinačkom prošlošću jedne partije i njihovih čelnika, članova, simpatizera i financijera, koji su osnovali SDP, čuvanje osjetljivih arhiva – to je jedini cilj. U suprotnom, javnost bi mogla početi pitati tko su ti ljudi koji su sudjelovali u totalitarnoj jugoslavenskoj vlasti i njihovim zločinačkim tajnim službama, a tada i poslije zapravo opljačkali Hravtsku.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content