PLENKOVIĆ POTPUNO IZRAVAN: Jasno je tko želi veliku koaliciju i izjednačava HDZ i SDP

Izvor slike: fah
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je tendenciju smanjivanja bruto inozemnog duga i nastavljeno smanjivanje razine javnog duga. Podsjetimo, na kraju svibnja ove godine bruto inozemni dug iznosio je 44,0 milijarde eura, što je 341,0 milijun eura manje nego u travnju i 5,1 milijardu eura ili 10,4% manje nego u svibnju prošle godine. Isto tako, na kraju svibnja ove godine razina javnog duga iznosila je 285,0 milijardi kuna, što je 84,1 milijun kuna manje nego u travnju i 4,8 milijardi kuna ili 1,7% manje nego u svibnju prošle godine

“Mislim da je strategija upravljanja javnim dugom pokazala rezultate, bitan je i gospodarski rast ali i mudro upravljanje rashodovnom stranom što znači da je Ministarstvo financija vodilo računa o smanjenju javnog duga što znači da je ova Vlada radila kvalitetan posao”, rekao je Plenković.

Komentirao je izjavu predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da bi radije s HDZ-om nego s ovakvim Mostom, ali pod uvjetom da Zoran Milanović bude premijer.

“Ja idem za tim da HDZ osvoji većinu, da njen predsjednik koji ima legitimitet unutar stranke i izvan da formira vlast. Velika koalicija nije za nas opcija, oni koji to žele znaju da im je trend silazan, mali su i na razini prelaska izbornog praga. Imate dva spina, da nema razlike između nas i SDP-a i da nema razlike između predsjednika stranaka. Uspio sam i ustrajat ću na europskoj Hrvatskoj koja radi na normalnom životu za naše građane i normalnim odnosima s našim susjedima i partnerima”, zaključio je Plenković.

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content