Plenkovićeva ‘metla’ prvo će dohvatiti predsjednika zagrebačkog HDZ-a?

Izvor slike: Lana Slivar Domini

Nakon što Plenković sastavi Vladu, prvi njegovi potezi, kao stranačkog šefa, biti će iniciranje uvođenja reda u zagrebački HDZ. Takve najave nisu ni malo ohrabrujuće za još uvijek aktualnog predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića. On već odavno slovi za Brkićeva čovjeka u Zagrebu, koji je ostao upamćen po nesvakidašnjem i neprimjerenom napadu na Mostovca Miru Bulja. No, Mikulićevo vrijeme na mjestu predsjednika zagrebačkog HDZ-a je na isteku.

Iako je na prvoj konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora Milijan Brkić sa smiješkom pozdravljao saborske kolege po hodnicima, u stranačkim kuloarima se moglo čuti, da je on, negdje u dubini svoje duše, itekako nezadovoljan pozicijom potpredsjednika Sabora koju je dobio, nogometnim riječnikom rečeno, u posljednjim sekundama sudačke nadoknade. Mnogi desni krugovi u HDZ-u su tu činjenicu prokemonetirali na način da je Brkić dobio tu poziciju kako bi neutralizirao nezadovoljnike s desna. A novinar Velimir Bujanec je na svom Facebook profilu komentirajući tekst u Večernjem listu pod naslovom ‘Hasanbegović bez potpore desnog krila stranke, Plenković ga neće imenovati ministrom kulture’, otišao i korak.’ Kakva glupost! “Večernjak” donosi spin o tome da Hasanbegović “nema potporu desnog krila HDZ-a. Trgovina je, navodno, sljedeća: Vaso će dobiti mjesto potpredsjednika Sabora, ako “neutralizira” nezadovoljnike s desna… A ja kažem: BOLJE HASO, NEGO VASO! Bolje da su napisali da nema potporu Vase! Čisto sumnjam da je za Hasanbegovića loše to što ga Vaso ne podržava’, objavio je Bujanec na svom Facebook profilu. A izvori iz HDZ-a, po pisanju nekih medija, pak tvrde, da je HDZ premali za njih troje: Plenkovića, Hasanbegovića i Brkića. ‘Sljedeći tjedan riješit će jednog, a u roku od šest mjeseci drugog. Sve će biti jasno kad se krene uvoditi red u zagrebački HDZ’, kazao je Jutarnjem listu izvor blizak Plenkoviću na kojeg desnica stalno pokušava vršiti pritiske.

No, i brojni analitičari smatraju da je Hasanbegovićevo vrijeme, što se tiče mjesta ministra kulture, prohujalo s vihorom, a da je Brkić, postavljanem na mjesto potpredsjednika Sabora, samo sklonjen iz stranke i svih relevantnih stranačkih tokova. On se nalazi na jednoj manje više protokolarnoj funkciji, koja je, i tako rezervirana za sklanjanje stranačkih nepoćudnika, reći će ovih dana u stranci. Ipak, najave kako će uskoro sve biti jasno kada se krene uvoditi red u zagrebački HDZ, nisu ni malo ohrabrujuće za još uvijek aktualnog predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića. On već odavno slovi za Brkićeva čovjeka u Zagrebu, koji je ostao upamćen po nesvakidašnjem napadu na Mostovca Miru Bulja koji je u to vrijeme prozivao tadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i njegovu suprugu zbog njezine suradnje s lobistom mađarskog MOL-a Jozom Petrovićem. Tada je Mikulić, podsjetimo, rekao sljedeće:’ Bilo bi dobro da nam Miro Bulj objasni kako to da je njegova invalidnost rasla tijekom godine. Prvo je dobio rješenje kao hrvatski ratni vojni invalid na 20 posto, onda je na njegovo traženje dobio novo rješenje trajno na 30 posto. Unutra je navedena šifra F62.1, a to je opća nesposobnost za rad!’ Ta izjava okarakterizirana je, ne samo u redovima Mostovih zastupnika nego i u široj javnosti, kao jedna od neprimjerenijih i prljavijih, a prozvani Bulj je rekao da to što Mikulić radi je ‘dno dna’. A kako stvari sada stoje čini se da je i Mikulićevo vrijeme na mjestu predsjednika zagrebačkog HDZ-a na isteku. Tako će, gotovo je izvjesno, Plenkovićeva ‘metla’, kada se krene uvoditi red u zagrebački HDZ prvo dohvatiti, Brkićeva čovjeka, Andriju Mikulića.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content