DVOSTRUKI KRITERIJI: I Željka Markić traži zaštitu policije

Udruga U ime obitelji zatražila je u utorak dodjelu policijske zaštite Željki Markić zbog uvredljive fotomontaže tjednika Novosti, tražeći jednako postupanje kao i slučaju potpredsjednice Hrvatskog sabora Milanke Opačić (SDP), a iz policije odgovaraju da postoje određeni uvjeti za dobivanje njihove zaštite, piše Jutarnji list.

U ime obitelji se u priopćenju poziva na zahtjev predsjednika SDP-a Davora Bernardića za dodjelom policijske zaštite Milanki Opačić zbog objavljivanja uvredljive fotomontaže na portalu Dnevno.hr, te navodi da je policija u tom slučaju promptno reagirala i, prema pisanju medija, dodijelila Opačić zaštitu.

Udruga traži da se isto načelo postupanja policije primjeni i na njezinu predsjednicu Željku Markić, kao i na sve druge žene izložene uvredljivim fotomontažama kojima je cilj širenje mržnje, te da se i njoj dodijeli policijska zaštita.

U ime obitelji navodi da je tjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Novosti objavio 17. veljače na naslovnici fotomontažu Željke Markić s “hitlerovskim brčićima”, nakon što su javno ukazali na činjenicu da su Novosti zloupotrijebile proračunski novac namijenjen srpskoj manjini u Hrvatskoj za širenje netolerancije prema većinskom hrvatskom narodu.

Fotomontaža Željke Markić objavljenja je sa ciljem širenja mržnje i netrpeljivosti, uz druge uvredljive fotomontaže i tekstove, nakon što je udruga zatražila da Vlada i Savjet za nacionalne manjine prestane uplaćivati državna sredstva SNV-u te mu zabrani javljanje na natječaj za sredstva namijenjena nacionalnim manjinama sljedeće tri godine, kaže se u priopćenju.

Ravnateljstvo policije potvrdilo je Hini da je U ime obitelji uputila zahtjev za dodjelu zaštite Željke Markić te poručilo da će o tome obaviti provjere. U policiji kažu da “postoje određeni uvjeti pod kojima netko može dobiti policijsku zaštitu”, ali o njima ne mogu javno govoriti, navodi jutarnji.hr.

1 comment

  1. HLEBINAC

    Draga Željka, da su ti naškrabali na majici svoje “ocilo” poput Opačićke, onda bi možda i dobila zaštitu ! Ovako ne možeš, jer Hitler je amater u usporedbi s “ocilom” !

Odgovori

Skip to content