NJEMAČKA: 92% lijevih radikala, ‘antifa’, živi s – mamom!

Njemački Državni ured za zaštitu Ustava, Verfassungsschutz, objavio je studiju koju prenosi Bild. Ta studija se bavi nasilnim lijevim aktivistima koje zbog sudjelovanja u krivičnim djelima s političkom pozadinom prati policija.

Podaci koje je objavio Bild kažu: Prosječni počinitelj je muškarac, star 21 do 24 godine, uglavnom je nezaposlen i ne ide u školu – i u čak 92% slučajeva još uvijek živi s mamom! Ovo potonje nama možda i nije tako šokantno, za ljude u ranim dvadesetima, no u Njemačkoj je velika rijetkost da se iza dvadesete ostaje u roditeljskoj kući, i općenito na sjeveru Europe. Isto tako, u Njemačkoj je neobično biti nezaposlen, ako niste imigrant sa četiri razreda osnovne škole koju ste završili u Raqqi.

U Berlinu se broj krivičnih djela koje su počinili radikalni ljevičari u ime ideologije povećao – od 2009. do 2013. bila su 1523 takva slučaja, više nego dvostruko od perioda 2003. – 2008. ‘Najviše politički motiviranih nasilnih zločina dolazi od strane ljevičara’, kaže berlinski političar Frank Henkel iz CDU-a. Od 873 identificirana počinitelja, koji su ušli u rezultate studije, 84% su muškarci, 16% su žene. 72% ima između 18 i 29 godina, dakle uglavnom se radi o mlađim punoljetnim osobama. Većina ih isto tako nije u vezi. To se poklapa s ranijim istraživanjima, u pet država sjevera Europe, gdje se pokazalo da u 77% oni koji sebe smatraju desno politički orijentiranima kažu da su zadovoljni svojim seksualnim životom, dok to kaže 71% onih s lijeve strane.

34% ih ima “mittlere reife”, desetogodišnju školu, nešto između naše osnovne i strukovne škole. S te škole se ne može na studij, nakon što je završite. 29% ih ima završen “Abitur”, što je 12-godišnje školovanje donekle usporedivo s našom srednjom školom, odnosno gimnazijom. Dakle: prosječan njemački lijevi ekstremist nema djevojku, nema posao, nema baš puno škole, i živi kod mame.

Još malo podataka: Svaki drugi dolazi iz područja Friedrichshain-Kreuzberg ili imigrantskog Neuköllna. Trećina ih je nezaposlena. 95% krivičnih djela koja su počinili se odnosi na sudjelovanje u nasilnim neredima, nanošenje ozljeda, napad na osobu, i opiranje uhićenju. Između 2009 i 2013. pokušali su 13 ubojstava. 902 nasilna djela (59%) su bila uperena protiv osoba, ostalo protiv imovine. Četiri od pet nasilnih djela protiv osobe, dakle punih 80%, je bilo protiv djelatnika policije. 15% je bilo protiv desničarskih aktivista. Što se tiče djela protiv imovine, 62% otpada na paljenje automobila. Od toga, u 58 slučajeva su zapalili policijski automobil.

Jedan od deset je sudjelovao u više od jednog nasilnog čina, jedan u čak 12. Četvorica od njih deset su prethodno kažnjavana za druga djela, nevezena na politiku. Većina ih je uhićena tijekom uličnih nasilnih prosvjeda. U pauzama između izazivanja nereda očito ne rade ništa korisno, te vjerojatno igraju Warcraft na računalu u maminom podrumu.

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

1 comment

  1. kristijan

    Kod nas 100% desničara živi sa mamom a spava sa plišanim medekom.

Odgovori

Skip to content