Mladen Pavković: Hrvatski branitelji, ne bojte se!

Hrvatski branitelji, ne bojte se! Sve što ste činili i sve što činite za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, za koju ste bili spremni i život dati, sve će vam to doći ili vam je došlo na – naplatu! Naime, nema toliko država koje su doživjele i proživjele agresiju, a da su njezini branitelji tako malo ili nikako cijenjeni, kao što je to slučaj u Hrvatskoj (svaka čast iznimkama).

Za ljude koji su istinski bili prvi kad je trebalo – nema oprosta. Samo oni koji su na ili oko vlasti (svaka čast iznimkama) mogu računati da će biti pošteđeni. Branitelji u ovom i ovakvom pravom sustavu padaju kao – kruške. Jedan po jedan. (Sada je pao i teško bolestan legendarni Tomislav Merćep!). Ako nisu oboljeli od PTSP-a, već će im oni, ako nisu, nešto pronaći, već će im nešto smisliti, jer manje-više sve najvažnije institucije u državi, od banaka, medija, pravosuđa, velikih tvrtki pa do dječjih vrtića nalaze se u njihovim rukama (svaka čast iznimkama).

Ovih dana u jednim novinama čitamo. „Je li ovo pravda?“. Mladiću kojem su u Rijeci prigodom rutinske operacije slijepog crijeva u riječkom KBC-u još 2006. „zabunom“ odrezali nogu (da ti pamet stane) još do danas nije dobio nikakvu odštetu, a slučaj je otišao u – zastaru. A znate li na koji su način kaznili kirurga koji je učinio ovaj zločin? Na uvjetnu kaznu (čujte sad ovo!) od osam mjeseci! (Kao da je ukrao „kokoš“!)

Zar smo se za to borili?

A što se tiče hrvatskih branitelja, o kojima je riječ, nema grada i županije u kojima nema „stradalih“ branitelja nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Koliko je samo branitelja imalo problema s organima gonjenja koji su u vrijeme dok su bili u Haagu javno podržavali generale Gotovinu i Markača, zatim Darija Kordića, generala Branimira Glavaša, nevine hrvatske branitelje koji su i danas zatvoreni u splitskoj Lori, generala Đuru Brodarca, Veljka Marića…? Iznimno veliki broj branitelja, za koje više ne znamo ni kako se zovu, završilo je na ovaj ili onaj način u zatvorima ili su pak bili pod istragama. Mladena Miloševića iz Knina koji je izmislio Braniteljski portal i usred ovog grada pokrenuo izgradnju nacionalnog spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ i uspješno organizirao bezbroj akcija u svezi Domovinskoga rata ekspresno su uhitili, osudili i poslali na robiju te mu pritom uništili i cijelu obitelj! Badava je čovjek pričao o namještenim igrama, badava su za njega urgirali mnogi (čak i HHO).

Ne smije zaboraviti na koji su način teško optuživali generala Željka Sačića, a na koji sada Josipa Klemma!

A na koji način već godinama pokušavaju uništiti jednog od najboljih i najpopularnijih domoljubnih pjevača Marka Perkovića Thompsona, ali i neke druge koji su se u vrijeme agresije isticali hrvatskim pjesmama?

Samo tijekom jednog mjeseca, hrvatska policija je tražeći generala Gotovinu (hoće li i to biti u Vrdoljakovom filmu?) pretresla oko 2300 stanova, kuća, vikendica, samostana? Što je sve prolazio častan i ugledan branitelj Roko Mijić kad su ga godinama neopravdano optuživali i proganjali poput psa za tzv. „topničke dnevnike“? Čovjek se od toga još danas nije oporavio.

Koliko puta su samo sudili karlovačkom branitelju Mihajlu Hrastovu? Kako je prošao ravnatelj jedne škole u Zagrebu, častan i ugledan, prof. Krešimir Mihajlović samo za to što se „drznuo“ u hodniku škole objesiti fotografije Gotovine i Markača? Ne da su mu uništili zdravlje, uništili su mu život!

Što su radili s onima koji su nosili majice s likovima hrvatskih junaka koji su bili u Haagu na robiji?

Za nedavno umrlog Predraga Matvejevića u Hrvatskom saboru odali su i minutu šutnje, a čovjek je izjavio „ne priznajem hrvatski sud“ (inače bio je dezerter).
Takvih i sličnih slučajeva ima ne na stotine, već na tisuće.

Što mislite, zbog čega je dosad oko tri tisuće hrvatskih branitelja učinilo samoubojstvo? Većina od njih, vjerujte, nije mogla podnijeti da im policija ulazi u stanove ili kuće i da ih maltretira i ponižava (svaka čast iznimkama) po nalogu onih koji su početkom devedesetih godina samo promijenili kapute!

Ne znamo, je li vam poznato da su sve organizacije Saveza komunista (SK) 1989. pisale „karakteristike“ primjerice sucima i državnim odvjetnicima da se i dalje mogu baviti tim poslom, jer su to zaslužili marljivim radom služeći Titu, partiji i komunističkom sistemu? Stoga imamo to što imamo. Kako su se bivši Udbaši preko noći preokrenuli, tako su se i ovi (svaka čast iznimkama).

Na taj i takav način mogli bismo nabrajati u nedogled.

Stoga, istinski hrvatski branitelji, ne bojte se! Ako niste – doći ćete na red.
Ovako ili onako!

Mladen Pavković

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content