STRAŠNO: Usporedite odnos države maćehe prema hrvatskom branitelju i prema notornom Hribaru!

Foto Arhiv HANZA MEDIA

Branitelji pisali Petrovu i Plenkoviću: Kazneni progon našeg suborca Mladena Miloševića minoran je u usporedbi s nalazima revizije u HAVC-u!

Mladenu Miloševiću, osnivaču Braniteljskog portala te predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibensko-kninske županije Tvrđava Knin, ujedno upravitelju istoimene braniteljske zadruge, šibenski Županijski sud potvrdio je sredinom 2015. presudu od 22 mjeseca zatvora zbog pronevjere 1,4 milijuna kuna u navedenoj udruzi i zadruzi u periodu od 2008. do 2012. godine.

Sam Milošević (na slici) je u više medijskih istupa rekao kako je u njegovom slučaju razotkrivena pravosudna kriminalna hobotnica koja ga je osudila bez ijednog dokaza.

Par mjeseci prije izlaska Miloševića iz zatvora, oglasili su se i članovi uredništva Braniteljskog portala koji su se u u petak otvorenim pismom obratili predsjedniku Sabora Boži Petrovi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću tražeći od njih da ih primi na razgovor.

Potpisnici pisma žele izvijestiti Petrova i Plenkovića kako se u RH selektivno provode istražne radnje i vode sudski sporovi kada su u pitanju počinjenja kaznenih djela.

Jedanest potpisnika u pismu ističe kako je najugroženija skupina takvog selektivnog pristupa kaznenim progonima braniteljska populacija kao i obični mali i siromašni ljudi kojima se selektivnim pristupom selektivnog zakona događaju; ovrhe, blokade, oduzimanje imovine, deložacije i u konačnici zatvorske kazne.

– Najočitiji primjer selektivnog pristupa očituje se u neprocesuiranju pljački iz doba privatizacije, neprocesuiranju pogubnih koruptivnih radnji, neprocesuiranju osoba koje su u vrijeme velikosrpske agresije počinile ratne zločine protivne ratnom pravu i Ženevskoj konvenciji i koje ne mogu biti obuhvaćene odredbama o aboliciji.

– Naša želja je argumentirano Vas informirati, s dokazima o selektivnom pristupu hrvatskog pravosuđa u slučaju kaznenog progona osnivača i bivšeg glavnog urednika Braniteljskog portala g. Mladena Miloševića i njegove neuobičajeno brze istrage te prvog i drugostupanjskog postupka na sudovima, prekidanja liječenja i poziva na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 22 mjeseca – stoji u otvorenom pismu.

– Napominjemo da ovdje u ovom priopćenju nećemo iznositi dokaze s kojima raspolažemo o istražnim radnjama i sudskom postupku koji je vođen pred Županijskim sudom u Šibeniku, a na koje se oglasio 8. studenog 2015 god. svojim javnim priopćenjem HHO – koji je cijelo vrijeme pratio ovaj sudski proces te ustanovio da su Miloševiću kršena osnovna ljudska prava te uvidom u spise došao do zaključka o vrlo suspektnom suđenju koji po njihovom zaključku je montirani politički progon.

– Ovaj slučaj kaznenog progona Miloševića i djela koja su mu se stavljala na teret gotovo u svim elementima istovjetna su, samo što su minorna u usporedbi s nalazima državne revizije koja je nedavno provedena u HAVC-u te je u medijima i politički podigla ogromnu prašinu.

– Ovdje jasno želimo reći da su javne umjetničke slobode jedno, a zakon i odredbe po kojima je dužan raditi ravnatelj HAVC-a je nešto sasvim drugo.”

Potpisnike pisma smeta i ultimativan način na koji se Petrovu i Plenkoviću obratila inicijativa dijela filmskih djelatnika okupljenih u inicijativu “Puk’o nam je film”.

– Mi članovi Uredništva Braniteljskog portala kojima je “Puko Film” 1991. godine na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku, obraćamo Vam se bez ikakvih ultimativnih zahtjeva, već samo s običnom zamolbom da nas primite na razgovor u razumnom roku – stoji u priopćenju kojeg potpisuju članovi Uredništva Braniteljskog portala:

1. Ivica Arbanas – jedan od zapovjednika obrane Vukovara – zapovjednik Gardijske Bojne Termiti
2. Ivica Pandža Orkan – načelnik stožera 17.pukovnije Sunja
3. Ante Katić Jeri – zapovjednik 115. Imotske Brigade HV-e
4. Ilija Vučemilović – zapovjednik bojne 1. Gardijske Brigade Tigrovi
5. Darko Banić – zapovjednik 7. Domobranske Pukovnije
6. Boris Klapirić Boća – zapovjednik Satnije Imotske Bojne 4.GBR
7. Stevo Šimunović Stiv – zapovjednik Bojne 7. Gardijske Brigade
8. Ante Reljanović Badžo – Diverzantski Vod 113. i 142. Brigade
9. Roko Mijić – zapovjednik 142. Drniške Brigade HV-e i Z. zapovjednika OG Sinj
10. Branimir Petričević Iso – Ratni zapovjednik Vojnog Središta za obuku-Petar Berisavić
11. Damir Markuš Kutina – pripadnik HOS-a, Vukovarski dragovoljac

Izvor: slobodnadalmacija.hr

2 comments

  1. Vjekoslava Arbulić

    Pisati o vovoj osobi kojoj je drugi dom bio kockarnica u Kninu je besmisleno, pitajte Knjinjane. Pogledajte ima li iti jedan branitelj ili udruga iz Knina da je stala uz njega, pametnom dosta.

  2. Vjekoslava Arbulić

    Vjekoslava Arbulić Miloševiću kad stane ministar obrane iza tebe onda se javi. Što ti želiš uvjeriti narod da je sud lud, ispast ćeš još luđi da si išta mogao učiniti učinio bi davno i kome si ti više važan, neš ti tebe.
    Sviđa mi se · Odgovor · 5 minuta
    Vjekoslava Arbulić
    Vjekoslava Arbulić Brišete komentare koji govore istinu, kakva je to demokracija?
    Sviđa mi se · Odgovor · 4 minuta
    Vjekoslava Arbulić
    Vjekoslava Arbulić Što se čeka Bujanec rješava sve nedoumuce pa prema tome požurite!

Odgovori

Skip to content