Andrija Hebrang: Jedino Esih, Hasanbegović i Glasnović mogu vratiti politiku zaštite nacionalnih interesa

Andrija Hebrang odgovorio je za Hrvatski tjednik na pitanje: Što u političkome smislu mogu napraviti Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović?

Spomenuta trojka vraća nadu u hrvatsku budućnost temeljenu na ponovnoj uspostavi zaštite nacionalnih interesa na područjima gospodarstva, obrazovanja, kulture i vanjske politike.

Kriza hrvatskoga društva ima ideološki predznak, a posljedica je uništavanja desne, nacionalno svjesne opcije na račun lažnoga internacionalizma i liberalizma. HDZ je bio stranka pod čijim je vodstvom stvorena Hrvatska i obranjena je od srpsko-crnogorske agresije u vrijeme dok je stranka vodila desnu politiku nacionalnih interesa.

Na žalost, jugokomunistički ostatci uvučeni u ljevicu, ali dijelom i u desne stranke, nisu imali osjećaj za čuvanje nacionalnih interesa i razvodnili su nacionalnu politiku, zbog čega je došlo do skretanja prema lažnome tzv. „desnom centru“ što je uzrokom današnje sveopće depresije.

Esih, Hasanbegović i Glasnović mogu s vremenom postati politički nezaobilazni partner koji će odgovoriti na sve oblike nacionalnih ugroza, vratiti sveopći optimizam zbog čijega nedostatka mladi odlaze iz Hrvatske, premostiti ideološke podjele borbom za istinu o prošlosti i na taj način zacijeliti rane, što je temeljni preduvjet za bolju budućnost.

To znači da će politikom zaštite nacionalnih interesa, kakvu vode druge uspješne države, iskorijeniti korupciju, stvoriti pozitivno ozračje za investicije i ostanak mladih, ali istodobno izboriti pravo javnosti da dozna istinu o hrvatskim žrtvama iz doba komunizma i iz doba srpsko-crnogorske agresije. To će omogućiti ostvarenje preporuke Rezolucije 1481 Vijeća Europe, koja kaže da bez istine nema pomirbe, a koja je toliko potrebna Hrvatima.

Na današnjoj političkoj sceni jedino ova trojka može postati čimbenik ispravljanja bijega od politike zaštite nacionalnih interesa. Zaista je posljednji trenutak da netko odgovori Vučiću na otvorene prijetnje, zatraži odštetu od Srbije i Crne Gore, zaštiti branitelje HV-a i HVO-a, zaustavi pljačku uvozničkih lobija i stranih banaka, vrati hrvatskoj obrani mjesto koje je imala, osigura granice u emigrantskoj krizi, a ponajprije stabilizira političko stanje u zemlji koje je temeljito narušeno bespotrebnim rušenjem hrvatskih vlada. Mnogo posla za kvalitetni trojac i njihove suradnike!

Hrvatski tjednik/kamenjar.com

Odgovori

Skip to content