CRKVA JE VOLI: Tko je Jelena Hrgović, nova splitska dogradonačelnica i Oparina desna ruka?

Foto: Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Andro Krstulović Opara ‘provjetrio’ je HDZ-ovu listu u Splitu za lokalne izbore, na kojoj su se našla nova, javnosti malo poznata lica. Među takvima je i 35-godišnja Jelena Hrgović, koja će nakon tijesne pobjede iduće četiri godine obnašati dužnost dogradonačelnice Splita, a u Banovini bi njen fokus trebale biti društvene djelatnosti i socijala.

Desna ruka Krstulovića Opare, rođena je u Sinju, a Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu završila je u Splitu, gdje upravo pohađa doktorat na studiju Kršćanstvo i suvremena kultura.

U svom životopisu ističe kako je bila zaposlenica splitske izdavačke kuće Verbum gdje je obavlja poslove urednice, koordinatorice produkcije, voditeljica programa “Susreta s autorom” te pomoćnica ravnatelja manifestacije “Dani kršćanske kulture”.

Uz to što je bila dopisnica Informativne katoličke agencije i Glasa Koncila, godinama je volonterila u udruzi “Lovret” koja skrbi o starijma.

Tijekom kampanje kazala je kako sebe smatra „entuzijastičnom osobom, koja je uvjerena da se nešto može promijeniti ako se organiziramo“, te kako je „vrijeme da Split ponovno postane ambiciozan“.

– U fokusu će nam biti prije svega djeca. Planiramo izgradnju novih vrtića na Kili, Pujankama, Žnjanu, ali i dogradnju vrtića Srinjine i Trstenik. U prvoj godini pokušat ćemo pronaći sredstva za besplatne udžbenike za prvašiće, a do kraja četverogodišnjeg mandata za sve osnovnoškolce – najavila je ambiciozne planove Hrgović.

– Staru gradsku jezgru napuštaju mali dućani, stari zanati, knjižare koje su doista bile mjesta kulture. Nažalost, taj dio je propušten, ali još uvijek postoji prostor da se to ispravi. Naš program predviđa mjere zaštićene najamnine koje bi omogućile povratak života u staru gradsku jezgru i ja se nadam da ćemo vrlo skoro moći i to aktivirati – za medije je u jeku predizborne kampanje otkrila buduća dogradonačelnica.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

1 comment

  1. Jure

    Vicko Krstulović “volio” je Crkvu ,zašto je nebi volili i njegovi sljedbenici?

Odgovori

Skip to content