KNINSKI POLITIČKI TRILER: Pupovac upregnuo sve raspoložive snage u osvajanje Knina

Prenosimo zanimljiv članak s Braniteljskog portala:

Uredništvo Braniteljskog portala se ograđuje od bilo kakvih političkih konotacija, ali zbog prave istine te zaštite ne samo lokalnih već i nacionalnih interesa kao i zaštite dostojanstva i digniteta hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, svih hrvatskih branitelja te poginulih i nestalih u obrani Hrvatske od srbočetničkog agresora, mora uputiti javnu reakciju u obliku upozoravajućeg teksta – u nastavku.

Kako se približava samo finale lokalnih izbora, politički odnosi i mnoge stvari u Kninu svakim danom postaju jasnije, a neke su postale jasne.

Naime u Gradu Kninu i oko njega, odvija se lukavo i pomno planiran prikriveni obavještajno-politički rat daleko od očiju javnosti, a s jakom primjenom manipulativne enigmatike i matematike u pozadini – naravno one političke i ne samo političke,a koju samo glavni vinovnici razumiju i time lako obmanjuju građane ovoga grada i svoje birače, i lako moguće politički neiskusnog glavnog kandidata za Gradonačelničko mjesto g. Marka Jelića.

Moglo bi se to doista nazvati i političkim trilerom. Naravno, ako ga se stavi u kategoriju trilera, postavlja se pitanje tko su glavni protagonisti: tko su scenaristi, režiseri, glavni i sporedni glumci…Ima ih jako mnogo.

Zasigurno je režiser poznat, a on je ujedno i “glavni” i sporedni glumac – Marko Jelić, kandidat za gradonačelnika Knina koji je u prvom krugu izbora bio na domak pobjede. Ishod prvoga kruga izbora pojačao je djelovanje i agilan podzeman angažman dodatnih aktera koji su osjetili „lak plijen“.

Jedan od važnijih aktera ovoga trilera je Srpska pravoslavna crkva (SPC) koja je duboko involvirana u cjeloviti scenarij, a jedan je i od kreatora scenarija – ne samo ona. Ako se događaji vrate samo nekoliko epizoda unatrag, dolazi se do jednog, na prvi pogled sporednog, aktera, što SPC-a svakako nije.

Dvadeset-devetogodišnja Anja Šimpraga (djevojački) Rašković šibensko-kninska je dožupanica iz kvote srpske manjinske zajednice, koja je ovih dana u medijima postala poznata po fotografiji koja je javno objavljena, a na kojoj Šimpraga gađa snajperskom puškom i koja po svemu sudeći obožava oružje, kao i aktivni lovac u ovom slučaju kandidat za gradonačelnika Knina Marko Jelić, koji odjednom tvrdi da će preporoditi Knin, a da ni sam „ne zna“ u kakve je spletke pod budnim okom SPC-e, Pupovca i ostalih „upao“.

Nije li „slučajno ili namjerno” napisan tekst na Jelićevom Facebook profilu u kojem Marko Jelić, kandidat za gradonačelnika,Grada Knina- simbola Domovinskog rata, Grada heroja, i Grada u kojemu se slavi Hrvatska pobjeda nad srbo-četničkim agresorom, besramno u svojoj objavi zaključuje: (citiramo) – I ne nismo ni četnici, ni partizani, ni ustaše – MI SMO LJUDI, a ovih spomenutih nema već 70-tak-godina i tako će ostati. (završen citat)

Sa ovakvom javno obznanjenom objavom, Marko Jelić svima daje do znanja da da za njega nije postojao niti obrambeni Domovinski rat u kojemu je srbo-četnički agresor uništavao sve hrvatsko pred sobom, a što je Jelić izgleda “zaboravio”.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Odgovori

Skip to content