GJENERO: Izjava Predsjednice oko Krstičevića – komunikacijski nesporazum

Ponuđena ostavka ministra obrane Damira Krstičevića nakon kritike predsjednice Grabar-Kitarović da je ‘vojska mogla i ranije izaći na teren jer je svaka ruka potrebna’ je splet nesretnih okolnosti i komunikacijski nesporazum’, rekao je Davor Gjenero za Direktno.

Politički analitičar i kolumnist Direktnog izjavio je da je predsjednica imala nekog drugog na pameti, no da je Krstičević kao ozbiljan vojnik shvatio da gubi povjerenje predsjednice republike:

“Ministar obrane jedini je dužnosnik koju u Vladi kojeg potvrđuje Predsjednik republike. On je podnio ostavku, no u međuvremenu se konstatiralo da Krstičević ima povjerenje Predsjednice republike. Ostaje nam za vidjeti kako će se stvari okončati, hoće li general Krstičević ostavku povući i ostati u Vladi. Ono što je očito jest da je Predsjednica krivo adresirala kritiku te je šteta nastala. Predsjedničina kritika je shvaćena na krivom mjestu nego gdje je trebala i Krstičević je kao ozbiljan čovjek povukao konsekvence”.

S obzirom da se do generala Krstičevića danas ne može doći upitali smo Gjenera postoji li mogućnost da ministar ipak napusti Vladu čak i nakon podrške premijera Plenkovića i predsjednice Grabar-Kitarović?

“Krstičević se ne javlja jer ovakve stvari se ne riješavaju u medijima već razgovorima u četiri oka. On je vjerojatno još u Dalmaciji i bavi se ozbiljnijim stvarima nego što je razgovor za medije. To što je on najavio ostavku ne znači da je i prestao obnašati dužnost ministra”, rekao je Gjenero te dodao “da je ministar Krstičević osoba koja je izrazito unaprijedila Ministarstvo obrane i kada netko tko je ministar obrane u trenutku kada kreću velike vojne nabave podnosi ostavku na mjestu u Vladi, govori nam o tome da se radi o izrazito čestitom čovjeku”.

“Krstičević je nakon završetka rata prvi ministar obrane koji je krenuo raditi sustav Domovinske sigurnosti”, kaže Gjenero te podsjeća da je “ministar napravio odličan tim i učinio pritisak na Vladu vezan uz proračun te ima točno definiranu viziju što želi napraviti u svom mandatu u vezi nacionalne sigurnosti i to treba izrazito poštovati”.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content