Policija istražuje postavljanje slike Isusa kao ‘Zločin iz mržnje’!

Policija Long Islanda, u SAD-u, istražuje tko je postavio veliku, umjetničku sliku Isusa Krista na ogradu džamije prošlog petka. Incident se službeno tretira kao ‘zločin iz mržnje’, ‘hate crime’

Muhamed je na zapadu svugdje dobrodošao, Kuran isto tako, iako se u njemu na više mjesta poziva na uništenje nevjernika. Isus baš i nije: dok u Parizu otkazuju proslave Božića po gradskim uredima kako ne bi uvrijedili sugrađane muslimane, dotle pozivaju zaposlene u gradskoj upravi da zajedno s muslimanima proslave njihove praznike, pa ne treba čuditi niti ovaj novi izljev političke korektnosti policije Long Islanda. Nešto što je nekoć bila sloboda govora, danas je zločin iz mržnje. Uostalom, dok Imami koji otvoreno zagovaraju bacanje homoseksualaca s 20 kata, silovanje nepokrivenih žena, i podržavaju terorističke napade uredno dobivaju dozvole boravka i nitko im se ne miješa u propovijedi, dotle zločinci koji zalijepe slaninu na vrata džamije – što bi u svakoj normalnoj državi i normalnom svijetu bilo tretirano kao praktična šala, iako možda neukusna kakve praktične šale inače jesu, ali i dalje praktična šala – dobivaju višegodišnje zatvorske kazne.

jesus-painting-crime

Pa to vjerojatno čeka i nepoznatog zločinca koji je postavio sliku koju vidite na fotografijama, a za kojim traga policija. Zanimljivo je da ovdje muslimani nisu ti koji su ispali negativci: vodstvo džamije je reklo da oni protiv Isusa ionako nemaju ništa, uostalom ne radi se o vehabijskoj džamiji. Vijest NBC-ja kaže kako su “Lideri džamije rekli policiji kako ih ne vrijeđa slika Isusa Krista”. Ali policija Long Islanda očito želi glumiti šerijatsku policiju, čime su dali Njujorškoj grani CAIR-a, vijeća za islamsko-američke odnose koje inače brani islamiste u SAD od “islamofobije”, divnu priliku da odglume toleranciju i suživot i pozovu na “jedinstvo Abrahamskih vjera”, što su i uradili u vrlo pomirljivoj izjavi.

Slika inače prikazuje stiliziranu siluetu raspetog Isusa s krunom od trnja. Pojavila se ispred ograde Hillside islamskog centra u okrugu Nassau, a otkrio ju je i policiji prijavio djelatnik tog centra, prema CBS-u. Policija kaže da ima sumnjivca, jer ga je uhvatila nadzorna kamera dok je postavljao sliku. Iako se muslimani ovdje nisu osjetili uvrijeđenim – čak i oni su manje osjetljivi nego radikalne feminstice i gay udruge, izgleda – to nije spriječilo istražitelje da pokrenu istragu i pozovu građane da dojave ako znaju tko je počinitelj, a objavljen je i telefonski broj na koji treba dojaviti policiji tko je to uradio.

CAIR pak poziva osobu koja je to uradila “da nauči više o islamskim običajima”. U svojoj izjavi, oni kažu da je “pristranost motivirala taj incident, ali može poslužiti kao trenutak prosvjetljenja za počinitelja i zajednicu ako će voditi prema većem razumijevanju ljubavi koju muslimani imaju za Isusa, mir bio s njim”.

Inače, suosnivač CAIR-a i počasni predsjednik istog, Omar Ahmad je na suđenju fundaciji “Holy land” 2007. označen kao jedan od zavjerenika. Na suđenju je prezentiran dokaz da je Ahmad prisustvovao, zajedno s Nihad Awadom, sastanku lidera i operativaca Hamasa u Philadelphiji. Tužitelj ga je opisao kao člana “Palestinskog komiteta” Muslimanske braće.

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content