RAZGOVORI GABRIELLA AMORTHA Sotona za vrijeme egzorcizma: ‘Kad kršćani spoznaju moć krunice, to će biti moj kraj!’

Svaka Zdravo Marijo mi je udarac u glavu, kazao je demon tijekom egzorcizma Ocu Gabriellu Amorthu

Vlč. Gabrielle Amorth jedan je od najpoznatijih egzorcista. Iako je preminuo prošle godine, njegovo iskustvo sa 70 tisuća provedenih egzorcizama u Vatikanu je posve nezamjenjivo. Naime, u izvješćima ovog vatikanskog egzorciste nalaze se i njegovi dijalozi sa Sotonom. Vlč. Amorth sa Sotonom sukobljavao se u više navrata. Amorth upozorava da Sotona u razgovorima uvijek laže jer je otac laži osim u trenutcima kad je prisiljen po imenu Isusa Krista govoriti istinu. To su trenuci koje sotona mrzi. Amorth tvrdi da Sotona najviše mrzi kad ga se po Isusu Kristu prisiljava da se otkrije, da kaže svoje ime… jer to je trenutak poraza, znak Božje nadmoći nad njim. Jedan razgovor oca Amortha i demona posebno je zanimljiv jer se odnosi na Blaženu Djevicu Mariju. Amorth ga je upitao da po imenu Isusa Krista odgovori što ga najviše straši kod Bogorodice. Demon je odgovorio: Ona me ljuti jer je najponiznija od svih stvorenja, i zato sam bijesan; jer je najčišća od svih stvorenja, jer je poslušna Bogu, a ja sam buntovnik.

Amorth ga je zatim upitao zašto se toliko plaši Gospina imena. Demon odgovara: Bojim se njena imena jer sam ponižen i pretučen jednostavnim stvorenjem poput nje. Amorth nastavlja pitajući ga: ‘Ma koja je to karakteristika Bogorodice koja te toliko ljuti’. Demon odgovara: Zato što ona uvijek pobjeđuje i jer nikada nije bila umrljana grijehom…

Sotona je kroz jedan egzorcizam Gabirellu Amorthu rekao: Svaka Zdravo Marijo za mene je udarac u glavu. Kad kršćani saznaju za moć krunice, to će biti moj kraj.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content