UHIĆENJA U KNINU: Nije lako biti Hrvat u Hrvatskoj!

Danas u Kninu, dakle na sam Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i hrvatskih branitelja kada cijela Hrvatska slavi oslobađanje zemlje, interventna policija je izvela „spektakularno“ uhićenje nekoliko ljudi, koji su par puta viknuli „za dom spremni.“ Po izjavama očevidaca događaj se zbio ispred jednog kafića. Interventna policija je navodno stigla u manje od pet minuta nakon prvog uzvika. Okupljeni građani su negodovali ali policajci su bili neumoljivi te odveli privedene na daljnju obradu.

Ova brzinska intervencija policije, ustvari razotkriva samu ideju o preseljenju proslave na kninsku tvrđavu. Skrivajući se iza tvrđave, kao simbola pobjede, Plenković je po političkom nalogu iz Brisela odlučio dobar dio slavljenika izbaciti iz obilježavanja pobjede, koja im mnogo više pripada nego njemu, koji s hrvatskom vojnom pobjedom, kao i samim domovinskom ratom, nema apsolutno nikakve veze.

Kako javljaju mediji, privedeni muškarci su imali majice s „neprimjerenim“ sadržajem. I dok traju političke debate i osnivaju se komisije koje bi trebale donijeti konačni sud o tome koji su simboli legitimni a koji zabranjeni, izvršna vlast je već dala odgovor na to pitanje. Crvena petokraka koja simbolizira teror, patnju i genocid nad hrvatskim narodom nikome nije sporna, ali je zato valjda sama crna boja, i šahovnica s prvim početnim poljem bijelim dovoljan razlog da se nekome oduzme sloboda. U isto vrijeme Pupovac, Teršelić i ostali putuju zemljom te provode svojevrsnu reviziju nedavne prošlosti. Kao da je kompletan hrvatski narod dobio amneziju, oni nas pokušavaju uvjeriti kako je rat počeo 1995. Na virtualnim mrežama čitava vojska četničkih provokatora, sa lažnih ali i stvarnih profila, vrijeđa hrvatske branitelje i narod, te poziva na osvetu i obračun s Hrvatima. Dio tih virtualnih četnika svakako ima i adrese u Hrvatskoj ali niti jedan nije priveden, jer se u Hrvatskoj smije vrijeđati i prijetiti Hrvatima. Jedino se ne smije prijetiti i vrijeđati premijera Plenkovića, pošto je on naš vrhovni vođa.

Namjera vlasti je znači „očistiti“ Knin tijekom proslave od nepoćudnih političkih elemenata. Prvo se iz HDZ-a potjeralo Hasanbegovića, Esih i Stiera a sada se iste mjere represije provode i nad građanima koji imaju drugačije viđenje na suvremenu hrvatsku povijest. Nema sumnje, vraćaju se neka mračna vremena. Hrvati trebaju biti svjesni, ako su za dom spremni, moraju biti spremni i za zatvor.

Autor: Marin Vlahović/dnevno.hr

1 comment

  1. babić ljubomir

    taj pozdrav su ukaljali ustaše svojim servilnim odnosom prema fašistima i najvjerojatnije nebi zaživio da nije bilo srbočetničke agresije na mirne hrvatske građane nesrpske nacionalnosti.Sobzirom na uzroke reinkarnacije tog pozdrava trebalo bi mu dati pravo opstanka jer on sad nije znak mržnje nego simbol ljubavi prema svojoj obitelji ,domu i narodu zbog potrebe da ih se zaštiti od zlotvora.U ostalom i srbi branitelji su se borili uz taj poklič.

Odgovori

Skip to content