„S margine političkoga spektra“ – Antihrvatski cirkus

Propovijed domenikanca patera Domenika uzbudila je komunjare i četnike u Hrvatskoj i Srbiji. Pater Domenik je kazao istinu o današnjem trenutku Hrvatske, rekao je istinu o licemjerju političara i Hrvateka koji se predstavljaju kao vjernici katolici a podržavaju Istambulsku konvenciju, rekao je istinu o bradatim sveštenicima opasnih namjera koji djeluju kao politička stranka, koji blate hrvatski narod, hrvatsku državu i blaženika Alojzija Stepinca.

Pater je kazao o prividu vjere i o pojmu biopolitika (organiziranoj moći političkih struktura koje represijom uređuju naše živote):

“…Toliko je zločinaca još uvijek među nama, a nisu procesuirani. I onda u jednom trenutku nađu se još i neki tamo bradati sveštenici opasnih namjera govoriti nama tko su naši sveci, tko su naše svetinje, tko su naši velikani. Pa vrijeme je, hrvatski narode, da se probudiš! …”

“…Po uzoru na našega pastira trebaju biti ne samo svećenici, nego i političari. Jer većina njih kažu da su katolici. A što se događa? Svako naše ‘da’ i za HDZ, i SDP, i Možemo i svim lijevima, je ‘ne’ za Hrvatsku! I tu se mora jednom podvući crta. Mi moramo izaći iz privida vjere i ući u stvarnost onoga što se zove Isusom, dobrim pastirom. Oko nekoga se moramo okupiti. A tko bi to bio? Isusova moć traje i danas i ona je uprisutnjena u osobi kardinala Bozanića. Oko njega se trebamo okupiti i duhovno i molitveno, kazao je Gerbic.”

Neokomunistički HRT našao je za potrebu upozoriti da stavovi patera Domenika nisu stavovi HRT-a. Naravno da nisu, njihovi stavovi su antihrvatski (bratstvo i jedinstvo), antikatolički i protudemokratski. HRT kao javna televizija, koju obvezno plaćaju građani, radi protivno zakonu jer ne izvještava javnost o svemu što je važno za narod i državu (izvještava selektivno), prešućuje niz događaja koji se ne uklapaju u njihov neokomunistički svjetonazor, promoviraju tezu o genocidnosti hrvatskoga naroda (npr. njihov stalni gost je Ivo Goldstein).

Prema Zakonu o HRT-u:

čl. 5: “HRT u svojim programima mora zadovoljiti interese javnosti na državnoj (…) razini.”
čl. 6, (1): “U ostvarivanju programa, HRT je dužan: – promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju”
čl. 7, (1): “HRT je dužan: – trajno, istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama u zemlji i inozemstvu od javnog interesa”

HRT se ogradio od stavova patera Domenika, a nije se ogradio od stavova poglavara SPC-a patrijarha Porfirija koji zagovara veliku Srbiju (“kao u šali je priopćio da želi biti patrijarh Srba, Hrvata i Slovenaca”)! HRT je ignorirao peticiju hrvatskih generala i uglednika! Zašto? Koju politiku vodi HRT? Čije stavovi zastupa i promovira HRT koju mi plaćamo?

“Diplomatska” polemika (bikijada) na visokoj razini!?

– Što je Plenković u induciranoj komi? Ne očekujem ništa, ima ministra, to je moglo biti deset puta biti riješeno. Nemojte svoditi ovo na to, tko će koga nazvati. Pokušavam svojim ograničenim mogućnostima spriječiti da HDZ zgrabi i odere sve. Sve ide u tom pravcu, to je želja za totalnom dominacijom i ja tome stojim na putu – poručio je Milanović.

– Plenković je nakon moje pobjede najavio tvrdu kohabitaciju, odnosno najavio je nered. Nered, nered, to je Plenkušenkova zasluga. Postoji ta Plenkovićeva strast za uništavanjem i rađenjem štete. Ova zemlja je postojala prije Plenkovića, a on voli govoriti što je bilo prije njega. Prije njega je bilo sve i nakon njega će biti svašta. Plenković je predugo vremena proveo na drugorazrednim poslovima u Ministarstvu vanjskih poslova, ali ja sam mislio da je on to prerastao. Jel’, hrvatski Kissinger. …

– Ja nisam radio u nabavci čumura, on je bio odgovoran za to, papire i toalet papir. On je bio blizak rođak ili prijatelj ministra – rekao je Milanović za ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Drug Supermen odgovara:

“On se dodvorava krajnjoj desnici.”

“Imamo nekoga tko je izabran za predsjednika, a tko je u biti jedan licemjer. Koji kad govori o drugima, u biti stalno priča o sebi. To je vrlo bitno. I u toj cijeloj tiradi uvreda raznih istovremeno hini o nekom zajedništvu, o nekoj suradnji. Najbitnije je da je izašao iz cipela svih građana, ponaša se kao predsjednik koji se bori protiv HDZ-a. To je sam priznao, sam sebe razotkriva. Trudi se igrati čelnika opozicije, biti protiv vlade koja je dobila izbore, protiv stranke koja će sad opet na lokalnim izborima dobiti uvjerljivu potporu. Ja razumijem da on želi njima pomoći, ali to se ne radi tako.

Što se tiče diplomacije, Milanovića kao diplomata se nitko ne sjeća, nije ostavio nikakav trag. Ono po čemu ga se u Bruxellesu sjećaju je kupnja rabljenih automobila. To je njegov rezime”, kazao je premijer o Milanoviću.

Žalosno, sramotno, ispod svake diplomatske razine. Njima važne obljetnice iz Domovinskog rata i šire služe za prepucavanje, samoisticanje i obezvrjeđivanje hrvatskih branitelja i domoljuba. Nija važna obljetnica, nisu važni poginuli i živi branitelji, važni su oni (dezerteri) koji nisu branili ovu zemlju!?

Drug Superego i drug Superman polemiziraju preko medija, vrijeđaju jedan drugoga umjesto da se bave državničkim poslovima (19 veleposlanika i 6 konzula čekaju imenovanje). Ono što im je zajedničko to je prvenstveno isticanje sebe, zajedničko im je rušenje nacionalnog hrvatskog identiteta, zajedničko im je obezvređivanje domoljuba, branitelja i neovisnih stručnjaka. Drug Superego za sebe kaže da je Kennedy (“Plenković je Hruščov, ja Kennedy. Ovo je dječja verzija kubanske krize”)!? Nije jasno što drug ima s herojem Kennedijem koji je bio dragovoljac (javio se u mornaricu i otišao u rat na Pacifiku), a ne dezerter. Cirkus!

Vuk obješen na tablu u Gračacu

Vuk je strogo zaštićena vrsta prema Zakonu o zaštiti prirode, pa je njegovo namjerno ubijanje zabranjeno, a naknada za ubijanje jednog vuka iznosi 40.000 kuna uz kaznenu odgovornost. Zakon propisuje kaznu zatvora do tri godine za onoga tko usmrti jedinku strogo zaštićene vrste.

U noći sa 17. na 18. travnja, na OPG-u Đekić u selu Štikada kod Gračaca vukovi su u štali zaklali 87 ovaca.

Ministarstvo kaže da oštećenicima osigurava isplatu šteta od napada vuka, koje se na godišnjoj razini kreću oko 1.75 milijuna kuna. Ministarstvo apelira na stočare da poduzmu dodatne mjere čuvanja domaćih životinja od velikih zvijeri, odnosno ako nemaju adekvatne ograde na štali i oboru da ih povise, ojačaju te ukopaju.

Birokrati iz Ministarstva poljoprivrede sporo i nedovoljno plaćaju štete:

Suvlasnik OPG-a iz Udbine Stipo Gučanin kaže da je prije nekoliko godina od vukova stradala njegova 291 ovca, a država je priznala samo 77 grla koja su neposredno usmrćena.

Za ostalih 214 ovaca ocijenjeno je da su se pogušile u bjesomučnoj jurnjavi po staji pred vukovima.

Gučaninu su ovce plaćene po 800 kuna, a Čeoviću po 300 kuna, koliko se daje za staru ovcu. Obojica su na isplatu čekali dvije ili više godina.

“Oni nama čak mudruju da slabo čuvamo stoku, a ljudi to rade cijeli život i čuvaju je kako najbolje znaju i mogu”.

Gučaninove ovce stradale su u prostoru ograđenom željeznom mrežom visokom 220 centimetara, a Čeovićeve na otvorenom krškom prostoru obraslom šumom na padinama planine Snježnice.

Zakon je propisao izgradnju nastambe, kvalitetnu ogradu oko štale, postavljanje električnog pastira s osam žica i slične mjere, a to su kriteriji koje stočari ne mogu ispuniti!

“Kad mi vuk zakolje junicu, nisam izgubio samo meso nego i dvije godine posla na uzgoju i deset godina za koje sam računao da ću biti miran”, kaže jedan od stočara. To birokrati iz Ministarstva ne mogu shvatiti kao što ne mogu odgovoriti na pitanje imamo li danas previse vukova! Bilo bi normalno da Ministarstvo pomogne pri izgradnji zakonski propisanih nastambi umjesto da plaća nastalu štetu. Cirkus!

Antihrvatska koalicija u Kninu

SDSS izlazi s SDP-om na lokalne izbore u Kninu i Drnišu! Zajednička kandidatkinja za kninsku gradonačelnicu biti će Anja Šimpraga. U Kninu će im se pridružiti i Radnička fronta. Hrvatekima na znanje!

Antihrvatski cirkus vlada, a Hrvateki šute i razmišljaju kojem antihrvatskom cirkusantu će dati svoj glas. Poruka patera Dominika Hrvatekima: “Pa vrijeme je, hrvatski narode, da se probudiš! …”

Dr. Marko Jukić 

 

Skip to content