„S margine političkoga spektra“ – Peta kolona, Porfirije i Ursula su opasniji za Hrvatsku od Giorgije Meloni

Foto: Nacional

Giorgija Meloni je novi trn u peti liberalne, antinarodne, protukršćanske Europe. Neki su je proglasili ekstremnom desničarkom s fašističkim stavovima temeljem nekih ranijih izjava ali ne radi se o fašizmu već se radi o zauzimanju za kršćanske vrijednosti, obitelji i poštivanje volje birača u Italiji. Naravno ima tu i populizma…

Meloni je nepoželjna liberalnoj bruxelleskoj birokraciji jer je kazala: „Ja sam žena, ja sam majka, ja sam Talijanka, ja sam kršćanka i to mi ne možete oduzeti“, ; „Da prirodnim obiteljima, ne LGBT lobiju; da seksualnom identitetu, ne rodnoj ideologiji; da kulturi života, ne ponoru smrti.“; „Želim da naše obitelji imaju djecu“.

Zbog navedenoga liberalna, bolesna, EU birokracija protiv je Giorgije Meloni. Europskim političarima koji nemaju djecu, koji ne znaju što je roditeljstvo to je strašno pa je treba sotonizirati.

Meloni nije skrivala svoje stavove protiv istospolnih zajednica te je obećala da će se nastaviti suprotstavljati politikama koje homoseksualnim parovima dopuštaju usvajanje ili dobivanje djece putem surogat majčinstva. Meloni je također imala negativno mišljenja o bruxelleskim birokratima.

Zanimljivo je kako nakaradno Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, shvaća demokraciju. Prije izbora u Italiji umješale se u izbore kazavši: „Ako nam se ne svide rezultati (demokratskih) izbora, imamo ‘alate’“. Ova izjava pokazuje kako predsjednica EK nakaradno shvaća demokraciju, kako ne poštuje volju naroda i kako nameće diktaturu.

Nekima je dopušteno mješati se u izbore druge zemlje, a nekima ne!? Nekima je dopušteno prijetiti i nametati volju EU birokrata državama i narodima (Poljska, Mađarska, Italija itd. ).

Dakle, ne radi se o demokraciji već o diktaturi bruxelleske birokracije na čijem čemu je drugarica Ursula.

Ursula je pokazala tko je „fašist“ „diktator“ tko će nametati državama i narodima svoje stavove, svoj svjetonazor, svoje loše navike i bolesni svjetonazor. 

> Bez presedana: EK traži da se Mađarskoj zamrzne 7,5 milijardi eura iz EU fondova

Ursula von der Leyen podsjetila na Mađarsku i Poljsku i pokazala da pod demokracijom podrazumijeva bruxellelsu diktaturu. Prema njenom mišljenju EK će određivati što je za neku zemlju dobro, a što je loše!?

Nakon izjave drugarice Ursule javili su se talijanski političari te poj poručili:

„Sramotna arogancija. Poštujte slobodno, demokratsko i suvereno glasanje talijanskog naroda! Svima prijatelji, ničije sluge”, napisao je na Twitteru Matteo Salvini, čelnik Lige.

Poručio je i kako će njegova grupacija u Europskom parlamentu podnijeti prijedlog za izglasavanje nepovjerenja.

“Gospođa predstavlja sve Europljane, njezinu plaću plaćamo svi mi”,  “Bila je to odvratna i bahata prijetnja.”                      

Bivši premijer Matteo Renzi:  „Čak i ako desnica pobijedi, Europa mora poštivati izborni ishod”.

Talijani su dali glas Georgiji Melone unatoč prijetnjama drugarice Ursule. Italija nije slabašna kao Hrvatske, Italija ima 60 milijuna stanovnika pa ako talijanski političari ostanu dosljedni u obrani nacionalnih interesa drugarica Ursula nema šansi da im se suprostavi. Dodajmo još Poljsku i Mađarsku koje kritiziraju diktatorsku politiku EK situacija postaje složena. EU ide prema svom raspadu ako nastavi s diktaturom.

Da se radi o demokraciji drugarica Ursula bi podnije ostavku ili bi joj izglasali nepovjerenje. .

U Hrvatskoj mainstream mediji naglašavaju da Meloni ima „fašističke“ stavove te da će tražiti Istru i Dalmaciji. Nije mainsteam medije briga sa suverenitet i cjelovitost Republike Hrvatske već oni promiču ideju Velike Srbije.  Mainstream mediji su odmah donijeli izjavu četnika Vojislava Šešelja pa je jasno da promiču ideju Velike Srbije.  Stavovi mainstream medija u Hrvatskoj su očekivani jer njihovi vlasnici su neprijatelji Hrvatske.

Mislim da se Hrvatske ne treba bojati „fašizma“ Georgiji Melone već se treba bojati pete kolone u Hrvatskoj i patrijarha Porfirija koji negira suverenitet Republike Hrvatske. SPC svojata hrvatske krajeve i kulturu, negira hrvatski jezik i širi laži o hrvatskom narodu.   

Saborski igrokazi oporbe i vladajućih

U Saboru sve po starom, oporbeni zastupnicima danima smišljaju svoje igrokaze, smišljaju kako izraziti svoju mržnju, svoje podcjenjivanje svega i svakoga (osim seba), pokazati svoj loš karakter, svoje neznanje. S druge strane Andrej i njegovi poslušnici smišljaju kako zaobići odgovore i odgovoriti doskočicom.

U aktualnom prijepodnevu drug Andrej je odgovarao na pitanja. Neka pitanja su bila opravdana i suvisla ali uglavnom radilo se o iznošenju ideoloških stavova oporbe, radilo se izljevima mržnje, lupetanju i nepoznavanja materije o kojoj su lupetali. Također su pokazali koliko je oporba zaboravna po pitanju dugogodišnjeg kriminala u INA-i koji nije nikada istražen. Također je oporba zaboravila tko je prodao INA-u i tko je napravio veliku štetu. Tražiti da se ne poštuju međunarodni i drugi ugovori mogu samo saborski idioti i oni koji ih podržavaju.

 “Zašto, premijeru, ne razvrgnete te bilateralne sporazume koje sadržavaju klauzulu međunarodnih arbitraža?”

Stručnjak iz Mosta pitao je premijera o izborima u BiH te ga optužio da je napravio štetu toj zemlji. Veliki stručnjak iz Mosta zaboravio kakva je bila politika Njemačke i Velike Britanije prema BiH i da su oni glavni krivci za današnje stanje u BiH. Točno je da je nedonošenje novog Izbornog zakona u BiH veliki neuspjeh Andreja Plenkovića i njegova ministra vanjskih poslova. Drug Andrej je vodio politiku dodvoravanja u EU, nije razgovarao s onima koji su eventualno mogli utjecati na politiku EU (to su Sjedinjene američke države) i tu je odgovornost druga Andreja. Republika Hrvatske potpisnica je Daytona, kojeg su nametnule SAD, pa je imala pravo i obvezu da traži poštivanje Daytona kojega su visoki predstavnici grubo izigrali.

Također treba spomenuti da postoji odgovornost bivših vlada jer problemi su počeli 2002./2006. godine kada su visoki predstavnici izigralo Dayton i diskriminirali Hrvate. Ne treba zaboraviti neprocjenjivu štetu Hrvatima u BiH koju su napravile vlade Ivice Račana i Zorana Milanovića (posebno drugarica Vesna Pusić). Međunarodna zajednica (EU, SAD, Velika Britanija, Njemačka, Turska, Nizozemska i drugi) dopustile su teror Bošnjaka i diskriminaciju Hrvata u BiH. Drug Andrej se trebao bolje postaviti što ne znači da rezultat ne bi bio isti. SAD-u je mišljenje Turske vlade važnije nego mišljenje Hrvatske vlade!

 Glupane iz Mosta nije potrebno dodatno komentirati nakon ovakve izjave: „…Meni ne trebate držati predavanja, ja sam za svoje Hrvate u BiH napravio više nego što ćete vi ikada. I to vam treba biti jasno”, kazao je Petrov.

Drug Andrej je na saborskom aktualcu neopravdano (nekada i opravdano) bio bahat pa je pitao Google za mišljenje i na taj način nije odgovorio na postavljeno pitanje. Takvo ponašanje nije prihvatljivo jer na taj način i premijer doprinosi saborskom cirkusu.

Oporbu ne zanima INA, niti oporba može nešto napraviti po pitanju INA-e, već ih zanima vlast. Oporbu ne zanima stanje nacije, bijela smrt, stanje u pravosuđu, zdravstvu i drugo već ih zanima samo vlast, vlast i ponovno vlast.

Dr. Marko Jukić

Skip to content