Josip Pavić najbolji vaterpolist na svijetu

Hrvatski reprezentativni vratar Josip Pavić dobio je veliko priznanje od krovne svjetske vaterpolske organizacije. Naime, FINA ga je proglasila najboljim vaterpolistom svijeta u 2012. godini.

Sjajna godina za hrvatski vaterpolo rezultirala je i individualnim priznanjima. Nakon što je u izboru LEN-a Miho Bošković proglašen najboljim u Europi, FINA je nagradu za vaterpolista godine odlučila dodijeliti vrataru Josipu Paviću.

Svjetska organizacija vodenih sportova (FINA) nagradila je Pavića za odlične igre kroz 2012. godinu, a posebno za nastupe na Olimpijskim igrama u Londonu gdje se Hrvatska, velikim dijelom zahvaljujući njegovim obranama, okitila zlatnom medaljom.

Vratar zagrebačke Mladosti odnio je to priznanje s uvjerljivih 47 i pol posto osvojenih glasova, a odmah iza njega plasirao se Miho Bošković. U prvih pet ušli su još Talijan Stefano Tempesti, Crnogorac Aleksandar Ivović i Srbin Andrija Prlainović.

Pavić je uspješnom 2012. prekinuo niz u kojem su srpski igrači osvajali nagrade za vaterpolista godine. Nakon Filipa Filipovića i Vanje Udovičića, ovog je puta naslov najboljeg u tom sportu dobio Splićanin.

Piše: Josip Piršljin Foto: Kristijan Komarica/hrsport.net

Odgovori

Skip to content