Hrvatska udruga Benedikt podržala humanitarnu večeru udruge Zdenac

Članice i članovi Hrvatske udruge Benedikt sudjelovali su na donatorskoj večeri udruge Zdenac „Za djecu Venezuele“, koja se održala u hotelu Atrium u Splitu.

Prikupljena financijska sredstva namijenjena su za pet Zdenčevih centara koji se skrbe o siromašnoj djeci na otoku Margarita u Venezueli (hrana, odjeća, opremanje centara, prijevoz, lijekovi i didaktička sredstva).

Prije dvije godine Zdenac je pokrenuo misiju na Venezueli. Sestra Ljilja, s gorućom željom da ide u krajeve gdje se malo tko voli zadržavati, odlučila je misiju Zdenca usmjeriti prema najpotrebnijima u toj dalekoj zemlji, posebice djeci.

Njihovi mali životi puni su velikih trauma. Naime to su djeca koja su jako siromašna, nemaju normalne životne uvjete niti radost u obitelji. Zdenac kroz svoju misiju postaje njihova nova duhovna obitelj gdje su volonteri Zdenca njihovi prijatelji i roditelji, a ta djeca srcem postaju naša djeca. Na taj način su se njihovi životi počeli mijenjati na bolje.

Untitled-1

Zdenac djeci u Venezueli osigurava hranu, vodu, lijekove, odjeću i obuću, a uz te osnovne potrepštine djeca dobivaju posebnu pažnju naših volontera kroz aktivnosti koje ih raduju i razvijaju kao što su sportske i glazbene aktivnosti, ručni rad i međusobni susreti.

Uistinu nas je radovalo biti dijelom ovog projekta, a upravo je jedan od ciljeva naše udruge humanitarno djelovanje i pomaganje potrebitima.

Marijo Popović/ Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content