B.A.B.A.-e U PANICI: Pobačaja sve manje

Baba Sarnavka diskriminira žene pod okriljem feminizma: 50% abortirane djece su – žene!

„Zgroženi smo, to je protivno zakonu i nedopustivo, time se ugrožava zdravlje žena. Moramo vidjeti što sad možemo napraviti.“ – rekla je Nela Pamuković iz Ženske mreže na vijest koja se ovih dana proširila da liječnici bolnice Sveti Duh u Zagrebu ne žele više raditi pobačaje. U panici govori da se sve to događa „zbog velikog utjecaja Crkve koji je doveo do promjene u gledanju ljudi. Evo profesor Kregar je rekao da njegove studentice sad izražavaju više mišljenja protiv pobačaja.“ Pa opet prestrašeno nastavlja: „Baš kao što je utjecaj Crkve prevelik dodatan pritisak molitvama pred bolnicama inicijative “40 dana za život” također ima učinka”. „Dodatan pritisak molitvama“ uznemirio je i njezinu kolegicu iz B.a.b.e.-a Sanju Sarnavku koja je moliteljima ljutito poručila da bi im bolje bilo da rade u Nazorovoj s napuštenom djecom. Budući da je njena udruga prošle godine iz proračuna RH na račun primila 389.000,00 kuna, evo što joj je novinar s Dnevno.hr-a poručio.

Lavina se napokon pokrenula 

Nakon našeg teksta: Bravo! Svaka čast za doktore sa Svetog Duha, tema abortus je napokon dobila medijsku pažnju kakvu zaslužuje. Mediji sad zivkaju liječnike i traže njihove izjave, lijevi su vrlo zabrinuti pa ‘pritišću’, uvjeravaju liječnike da svaka bolnica to jednostavno građanima ‘mora’ omogućiti. Ova vijest da se u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh ne rade abortusi povod je da se prisjetimo da se ova zlodjela ne rade u još četiri hrvatska grada: Knin, Našice, Vinkovci i Požega, jer su se liječnici i osoblje pozvali na priziv savjesti.

Sve ovo se poklopilo s inicijativom 40 dana za život koja za cilj ima, molitvom i postom te informiranjem o stvarnim posljedicama abortusa, osvijestiti građane i djelovati na smanjivanje broja abortusa u svijetu. Komentar feministkinje Sanje Sarnavke u jučerašnjem Jutarnjem listu o osobama koje su uključene u inicijativu bio je da bi im bilo bolje da se pobrinu za već rođenu djecu u Nazorovoj, što je najobičnije banaliziranje tako ozbiljne teme kao što je život nerođene djece. Djeca u Nazorovoj, iako nisu u obiteljima, zbrinuta su i zaštićena, mnogo zaštićenija no što je to ijedno dijete čija majka prijeđe prag bolničkog odjela gdje će joj napraviti abortus. To je klasična feministička floskula poput one da abortus mora postojati barem kao mogućnost za silovane žene koje ne žele roditi, iako su to vrlo rijetki slučajevi.

Sarnavka zna što bi trebali činiti drugi ali zna li hrvatska javnost čime se ona bavi i njezine svjetonazorske sestre? Iz nekog razloga ova žena braniteljica ženskih prava ima nevjerojatnu medijsku pažnju ali nikako da to iskoristi i svijetu kaže što zapravo radi. Na koji način opravdava nevjerojatnu količinu sredstva koja svake godine dobiva njezina udruga. Više doznajte u našem tekstu OVDJE! Tim novcima bi se moglo izgraditi više kuća za zbrinjavanje majki odgovorenih od abortusa a koje nemaju kamo jer su ih partner ili obitelj ostaviti bez potrebne podrške i brige. Evo prijedloga Sanji i sestrama, zašto umjesto što su dokone babe ne bi bile majke pa brinule o toj djeci koja su se rodila iako se činilo da za njih nema mjesta na ovom svijetu? Kad se već dijele savjeti. Ne bi li to bilo baš feministički? Biti uz majke koje je premlaćivao ili čak silovao partner a ne samo mahati ljudskim pravima poput onoga: Žena ima pravo sama odlučivati o svom tijelu! Misleći na ‘ono’ što zovu nakupina stanica iz kojih se nikada nije dogodilo da se rodio slon ili vol već uvijek čovjek. Tu ‘nakupinu stanica’ one zovu ‘tijelo žene’ iako ima poseban krvotok, često različitu krvnu grupu od majke, srce mu kuca od 19-tog dana, itd. I što je još najveća ironija, 50% začete djece su žene! Hej babe, pa vi osuđujete vaše sestre na smrt kad se borite za pravo majke na abortus!

Koje li ironije i licemjerstva, kao što je vrlo precizno rekao inače ne baš prepametni bivši američki predsjednik Ronald Reagan: „Primijetio sam da su svi koji se zalažu za abortus, već rođeni.“ A da pitamo embrije i fetuse, što oni žele? Nema sumnje, poželjeli bi isto što i njihovi preci – roditi se, iako Zemlja kakva je, s kreaturama koje njome vladaju, i nije presavršeno mjesto za život.

Autor: Dražen Bušić/Dnevno.hr/zdravstveniodgoj.hr

1 comment

  1. kikiua

    “iz kojih se nikada nije dogodilo da se rodio slon ili vol već uvijek čovjek”

    Ili nešto samo nalik čovjeku što zbog anomalija ne bi preživjelo duže od 24 sata. Ne znate vi ništa.

Odgovori

Skip to content