Prikriveno nametanje pedofilije

Eksplicitni program spolnog odgoja za petogodišnjake šokirao roditelje u Novom Zelandu

 

{jathumbnail off}Programi eksplicitnog spolnog odgoja za vrtićku i školsku djecu javljaju se istovremeno svuda po svijetu, a roditelji ostaju šokirani nastavnim sadržajima potpuno neprilagođenima uzrastu njihova djeteta. Zbog čega se žuri s nametanjem škakljivih tema djeci nekoliko godina ranije od dobi u kojoj djeca uopće pokazuju interes za te sadržaje? Priča o novoj uzbuni roditelja ovog puta dolazi s Novog Zelanda.

„Program napada nevinost djece. Radi se o obliku nasilja. Moramo ovaj program, kao i ostale programe spolnog odgoja, izbaciti iz naših škola.” – ovo su riječi koje se mogu čuti od roditelja ili udruga roditelja, dok stručno osoblje sve više sudjeluje u izradi i provođenju programa koji se kose s do sad uvriježenim pedagoškim standardima. Odgajatelji, učitelji, profesori i ravnatelji sve se više usavršavaju kod sumnjivih edukatora koji promiču standarde spolnog odgoja Svjetske zdravstvene organizacije u koje spada i poticanje masturbacije kod djece od 0-4 godine, korištenje stručnih izraza, pa čak i onih vulgarnih, kod malene djece za imenovanje raznih dijelova tijela, opis snošaja itd. sve u svrhu rušenja seksualnih tabua i navodne zaštite djece od neugodnih osjećaja poput srama.

Čak i u Hrvatskoj neki dječji vrtići daju čudne smjernice o spolnom odgoju roditeljima.

 

Eksplicitni program spolnog odgoja za petogodišnjake šokirao roditelje u Novom Zelandu
Autor: Michelle Kaufman, dopisnica LSN-a s Novog Zelanda

AUCKLAND, Novi Zeland, 11. Prosinac., 2013. (LifeSiteNews.com) – U Novom Zelandu počeo je s radom novi program eksplicitnog spolnog odgoja namijenjen djeci od 5 do 12 godina starosti te izazvao oštre kritike roditelja koji su šokirani materijalima koji se u sklopu programa obrađuju.

Program „Odgoj za svako tijelo“ predviđa školsku i izvanškolsku edukaciju za djecu u dobi od 5 do 12 godina.

Program je predstavila Kathryn Heape i rekla da putem njega djeca dobivaju informacije o spolnosti u skladu sa svojom dobi, počevši od najranije dobi kada se upoznaju s pojedinostima spolnog čina.

„Razgovaramo o tome kako beba raste u maternici, [i] razgovaramo o tome kako je uloga penisa da kroz vaginu dostavi spermu do jajašca. Sve je vrlo konkretno,” izjavila je nedavno za 3 News.

Uz ovo „konkretno“ objašnjenje snošaja, petogodišnjaci i šestogodišnjaci uče znanstvene termine za seksualne i reproduktivne organe. Opisuje im se porođaj te, uz izliku da se radi o njihovoj osobnoj sigurnosti, pokazuju im se kondomi, ali im se daje uputa da ne smiju podizati odbačene kondome s poda.

Prema literaturi programa „Odgoj za svako tijelo“ sedmogodišnjoj i osmogodišnjoj djeci daju se informacije o menstruaciji i noćnim polucijama (mokri snovi). Također ih se uči kako „sve obitelji imaju različite vrijednosti i stavove o seksualnosti”.

Devetogodišnjake i desetgodišnjake se uči na koje sve načine može doći do začeća, kako se stvaraju obitelji te o „odgovornostima koje se javljaju nakon ulaska u romantičnu vezu.”

Spolno i reproduktivno zdravlje, spolno-prenosive bolesti i spolna odgovornost nalaze se u kurikulumu za djecu od 11 i 12 godina starosti.

Do sada se pet osnovnih škola s North Islanda prijavilo za prihvaćanje programa, izvještava 3News.

Gospođa Heape vjeruje da „što se ranije počne govoriti o tome, tim bolje.”

Ali roditelji ne dijele isto mišljenje.

Majka Carla Smith, koja je bila na Večeri zdravstvenog odgoja koju je školska zajednica u studenom organizirala u školi njezina djeteta, uznemirila se zbog toga što se uvođenje takvog programa uopće razmatra u njenoj školi.

Gospođa Smith je rekla kako smatra da je „pristup da su sva djeca u isto vrijeme zrela” „neprikladan“ za školsko okruženje. Razgovor o seksualnosti „mora početi kod kuće i moraju ga započeti roditelji u dobi u kojoj oni procijene da je prikladna, i to za svako dijete posebno,” izjavila je za 3News.

„Jednostavno smatram da im stavljate određene ideje u glavu s kojima oni neće znati baratati. Tko zna što će se izroditi iz tih ideja u budućnosti i u kojem smjeru će ih to odvesti?” rekla je gospođa Smith.

Iako službena stranica programa „Odgoj za svako tijelo“ pozdravlja sudjelovanje roditelja i zahtjeva da se prije početka programa održi prezentacija za roditelje, kritičari programa su skeptični.

„Sudjelovanje roditelja ne mijenja činjenicu da se u programu radi o eksplicitnim materijalima” rekla je gospođa Colleen Bayer iz udruge Family Life International Novog Zelanda. „Program napada nevinost djece. Radi se o obliku nasilja. Moramo ovaj program, kao i ostale programe spolnog odgoja, izbaciti iz naših škola.”

O spolnom odgoju se u Novom Zelandu raspravlja na nacionalnom nivou budući da su maloljetničke trudnoće, spolno-prenosive bolesti i devijantno ponašanje među mladima u porastu.

Sve novozelandske državne škole, uključujući katoličke integrirane škole, moraju imati „spolni odgoj“ za učenike u dobi od 1 do 10 godina. Roditelji mogu izuzeti svoju djecu sa satova spolnog odgoja. Međutim, podnesen je prijedlog zakona kojim bi se isključila mogućnost da roditelji izvlače djecu sa satova spolnog odgoja.

Trenutno škole mogu birati programe pod uvjetom da se odabranim programima ostvaruju ciljevi kurikuluma za svaku nastavnu godinu. Također se svake dvije godine obavezno moraju provoditi konzultacije o programu sa zajednicom u kojoj škola djeluje.

Gospođa Heape je kvalificirana učiteljica s diplomom iz psihologije, a program spolnog odgoja je izradila nakon što je provela godinu dana na stručnom usavršavanju i radu u Vancouveru u Kanadi kod Saleema Noon edukatora o spolnom zdravlju djece.

Izvor: zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content