Predsjednik se opasno gubi!

TITOVČAK Ponestalo je Tuđmanovih transkripta, pa nam Ivo Josipović nudi jeftine krivotvorine. Od Tita na ovamo, Pantovčak je paradržava titoista. Ranih devedesetih tamo smo imali nekakve privremene savezne institucije, iznad Vlade RH i struktura Herceg-Bosne, da bi se u konačnici Pantovčak još za Franje Tuđmana sveo na štampariju. Slično funkcioniraju uredi Stipe Mesića i Josipa Manolića.

Nije napravljen nikakav zaokret, nego je sve to dio titoističkog kontinuiteta, nastavak jedne iste politike dezinformacija, koja se provodi od 1945. na ovamo. Nikako ne smijemo zaboraviti da je Pantovčak smaknuo naše najveće domoljube.
Izravan javni napad Ive Josipovića na portal dnevno.hr kao autora pamfleta “OA Barbika” dokazuje zabrinjavajući manjak inteligencije u Uredu predsjednika RH. Jer, da je pamflet Barbika proizveden u dnevno.hr, pojavio bi se i u tjednika 7dnevno. Predsjednika RH sramoti i brzina s kojom je prihvatio izjavu Tomislava Stockingera da je on osobno autor pamfleta, “koji je zagonetno stigao u Ured predsjednika u vrijeme objeda”. Najprije je pušten glas da su svi primatelji pamfleta tajnovito dobili taj uradak u vrijeme objeda! Takvu dostavu mogu provesti samo tajne službe, domaće i strane. Ivo Josipović počeo se gubiti i na vanjskopolitičkom planu, pokušavajući slijediti titovsko i mesićevsko glavinjanje između Istoka i Zapada. To više ne prolazi, jer ovaj put trebamo ponuditi bolji put u kapitalizam a ne bolji put u komunizam.

Kako je pamflet Barbika dostavljen?

Ako sve to nisu proizveli Josipovićevi najbliži savjetnici, tajne službe pod njegovom i njihovom kontrolom, i radionice SDP-a, netko je morao provjeriti osnovne parametre. Zašto Tomislav Stockinger nije odmah objasnio kako je poslao pamflet na više adresa. Jeli koristio našu nacionalnu poštansku liniju ili neku privatnu dostavu? Jesu li omotnice bačene u smeće ili ih nije bilo? Ako je sve smislio Stockinger, neka to dokaže prezentiranjem istog teksta na svome računalu, i njegovim novim identičnim izlistajem.

Večernjakov kolumnist Zvonimir Despot upozorava nas na zaboravljenu i iznenađujuću činjenicu da je Ivo Josipović nakon dolaska na Pantovčak preuzeo Mesićevu sigurnosnu topologiju. Može se reći da šefovi tajnih službi i sličnih segmenata države imaju običaj spašavanja novog predsjednika od ugroze koju proizvedu. Recimo, naručite od podzemlja provalu u stan ili vikendicu Ive Josipovića, ili u klet njegovog oca, a onda Josipovića upozorite. Vjerujem da će jednog dana neki Josipovićevi suradnici uvjeravati Kolindu Grabar Kitarović kao novu predsjednicu Hrvatske da su namjerno digli poviku oko pamfleta Barbika da je upozore. Možda su joj već ponudili svoje usluge?

OA Barbar

Kako nastaju takvi pamfleti. Zamislite tu koincidenciju, dok sam objedovao u svome uredu, kroz prozor mi je uletio papirnati avion. Primijetio sam famozno “OA”, otkucano na pisaćem stroju! Slučajno sam došao u posjed jednog izuzetno povjerljivog dokumenta, koji je okrenut protiv izvjesnog Barbara, kao kandidata za predsjednika RH. Kodno ime vjerojatno se odnosi na Ivu Josipovića. Slovo “o” pojavljuje se kao tamna okrugla mrlja – vjerojatno se nakupilo prljavštine još od Jugoslavije (ovo dodajem zbog uvjerljivosti priče). Baš mi je žao što sam u panici uništio original. Umjesto da jednostavno interpretiram taj plan kao podmetanje desnice, prezentirat ću vam u cijelosti osnovnu shemu operativne akcije:

(01) U javnosti razotkriti politički uspon Barbara kao britanskog štićenika.
(02) Razotkriti Barbara kao neznalicu. Završio je pravo zahvaljujući utjecaju svog oca.
(03) Objaviti Barbarov diplomski “rad” kao pohvalu edukacijskog sustava Golog otoka.
(04) Objaviti Barbarovu bliskost sa Srbijom.
(05) Stalno naglašavati da je Barbarov otac bio partizan.
(06) Objaviti da je Barbar stariji 1945. ujahao na konju u Zagrebačku katedralu.
(07) Objaviti da je Barbar stariji bio uključen u progon hrvatskih Proljećara.
(08) Stalno citirati čuvenu izjavu Barbara: “Lijepa je partizanska kapa”.
(09) Pronaći fotografiju plavokosog dječaka s partizanskom kapom dok mokri na robijaša.
(10) Ustanoviti u kojem je logoru Barbar stekao sklonost prema gudačkoj glazbi.
(11) U glavnim tiskovinama objavljivati nova saznanja o aferi Zamp-Emporion.
(12) Naglašavati da je Barbar slijepi poslušnik Ivana Račana.
(13) Objaviti izjave pripadnika podzemlja koji podržavaju Barbara.
(14) Objaviti da je Barbar pokrao blagajnu vojne službe.

Užasnut sam silinom laži o aktualnom predsjedniku RH, ako se pamflet na njega odnosi. Vi nemate taj dojam? To nije predizborna utrka, to je bolesna mržnja prema Južnim Slavenima, Jugoslaviji, komunizmu i drugu Titu! Imam osjećaj da bi autor pamfleta odstranio iz našeg života sve titoiste, bez da trepne. Optužiti predsjednika Hrvatske da je dijete jugoslavenskog partizana! To je nedopustivo! Kakva bi to Hrvatska bila? To je jednako ružno kao tvrdnja da je prvi predsjednik Hrvatske bio partizan.

“Naše” tajne službe rade budalaštine

Uzalud je uvjeravati hrvatsku vlast da trebamo ostati izvan svih sukoba u ovome svijetu. Titovo plivanje između dva bloka kreirano je na Jalti. To mu je bilo nametnuto! Isto bi se nastavilo i da je Tito iz nekog razloga pao. Stipe Mesić i Ivo Josipović moraju shvatiti da je drugo vrijeme, da se Sovjetski Savez raspao, kao i Jugoslavija, da je Hrvatska značajno manji vanjskopolitički faktor od Jugoslavije, i da njih dvojica predstavljaju titoističke karikature, okoštale zaostatke Jugoslavije, koje je vrijeme pregazilo.

Došlo je do zabrinjavajućeg porasta jeftinog podmetanja na najvišem nivou države. Predsjednik reagira na anonimne dojave! Kako su prošli takozvani “zviždači”, za koje se država obvezala da će ih štititi ako prijave kriminal ili zloporabu dužnosti? Zaštitne institucije RH reagiraju na anonimne prijave, a ako se netko potpiše, onda država ide protiv njega. Kao što reče podzemni obavještajac Tomislav Karamarko, to što proizvede Ivo Josipović treba hitno spaliti.

Tvrtko Dolić

Odgovori

Skip to content