MIRO KOVAČ: Ispod svake je razine komentirati Vulina

“Ispod je svake razine komentirati nekoga tko se već godinama bori za to da bude glavni huškač”, komentirao je Kovač izjavu srpskog ministra Vulina koji je kazao da je hrvatski šef diplomacije ‘u borbi sa zdravim razumom’.

Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u utorak se upisao u knjigu žalosti u makedonskom veleposlanstvu u Zagrebu, izrazivši suosjećanje s makedonskim narodom i obiteljima poginulih u nevremenu koje je u subotu pogodilo Skopje i odnijelo najmanje 22 života, a najavio je i moguću financijsku pomoć Hrvatske.

“Katastrofalno nevrijeme koje je pogodilo Skopje i okolicu u subotu 6. kolovoza još jednom nam je pokazalo nepredvidljivost i snagu prirode pred kojom smo svi nemoćni“, napisao je Kovač u knjigu žalosti.

Kovač je rekao kako Hrvatska razmatra mogućnost financijske pomoći Republici Makedoniji, što je prijedlog Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te je dodao da je već u nedjelju izrazio sućut i razgovarao s makedonskim kolegom, ministrom vanjskih poslova Nikolom Poposkim.

U velikom nevremenu koje je u subotu navečer pogodilo Skopje poginule su najmanje 22 osobe. Nevrijeme je nanijelo i veliku materijalnu štetu, a oštećen je velik broj kuća, ulica i automobila.

Kovač je za N1 kratko komentirao izjavu srpskog ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je rekao je da je hrvatski šef diplomacije “sudjelovanjem u rehabilitaciji ustaštva i pravdanjem zločina nad Srbima, ušao u borbu sa zdravim razumom i da tu borbu nikako ne može dobiti.”

“Ispod je svake razine komentirati nekoga tko se već godinama bori za to da bude glavni huškač”, kazao je Kovač.

Vulin je rekao da Kovač često ulazi u diplomatske sukobe sa Srbijom i da ih uvijek gubi, ali da je svojim postupcima i sudjelovanjem u rehabilitaciji ustaštva ušao u borbu sa zdravim razumom.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content